Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1453
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
25 mars 2017

Ger bort flera böcker om investeringar och ekonomi - först till kvarn!

BÖCKERNA ÄR REDAN SLUT!...JAG MEDDELAR PER MAIL DEM SOM VAR SNABBAST ATT HÖRA AV SIG OCH SKICKAR NÄSTA VECKA! Men misströsta inte för ett par veckor tänker jag återvända med en temavecka om boken Early Retirement Extreme och då blir det något form av bokutlottning igen....:-)

Vi har börjat en ny utrensning hemma och ny har turen kommit till bokhyllan. Jag har hittat några böcker som jag läst för ett par år sedan men som nu bara stå och samlar damm. Förra veckan gav jag bort 4 böcker och nu har jag hittat några till. Skicka ett mail (frivid42@outlook.com) till mig om du vill ha någon av dessa. Först till kvarn!  Jag bjuder på portot!  

The only Three Questions that Count - Ken Fisher - ganska avancerad bok om inveseringar som jag fick för 10 år sedan. Handlar ganska mycket om att titta på det som andra missar, använda andra nyckeltal etc. 

Den nya överklassen - Bengt Ericson - En genomgång av hur den Svenska adeln försvann men hur en ny adel växte fram genom att ett fåtal personer/familjer i sverige (i boken pratas om några hudra invivider) är väldigt rika medan övriga svenskar har mycket lite kapital. Intressant läsning som föder tankar kring hur "världens mest jämlika land" kan ha en sådan extrem förmögenhets koncentration. 

The Black Swan - Nassim Nicholas Taleb - handlar om oväntade händelser som kan få mycket stor påverkan på världen inklusive finansmarknader. Intressant läsning nu när det pratas om svarta svanar i tid och otid ("spoiler alert" varken Brexit eller Trump segern var ens i närheten av en svart svan) 

Making the world work better - en bok om IBM's 100 åriga historia. Från garage bolag (redan då vid namn International Business Machines - IBM:-) till en världskoncern. Intressant läsning för den som gillar modern närigslivshistoria. 

Skicka ett mail till mig på frivid42@outlook.com om du vill ha någon av dessa böcker! Först till kvarn! FFF och hans fantastiska sponsorer och läsere bjuder på portot:-) 

 

Taggar (blogg): 
18 mars 2017

Ger bort några böcker om investeringar och ekonomi - först till kvarn!

DET VAR JÄTTESTORT INTRESSE OCH ALLA BÖCKER GICK ÅT PÅ NÅGRA FÅ TIMMAR I MORSE. JAG ÅTERKOMMER MED NÅGRA FLER BÖCKER NÄSTA VECKA, OCH HÖR AV MIG PÅ MÅNDAG DIREKT TILL DEM SOM FÅR BÖCKER! 

Vi har börjat en ny utrensning hemma och ny har turen kommit till bokhyllan. Jag har hittat några böcker som jag läst för ett par år sedan men som nu bara stå och samlar damm. De fyra nedan är de första men jag kommer återkomma med ytterligare några längre fram. Skicka ett mail (frivid42@outlook.com) till mig om du vill ha någon av dessa. Först till kvarn!  Jag bjuder på portot!  

Mad Money och Real Money av Jim Cramer är mest känd som en ganska skräning och intensiv person som synns i rutan på CNBC (jag har faktiskt sett honom live på börskolvet på NYSE för några år sedan). Men under den skräninga ytan finns en tidigare mycket framgångsrik investerare som haft ett händelserikt liv som pendlat mellan stor rikedom och total fattigdom och boende i bilen. Dessa två böcker handlar om hur han menar att man ska välja aktier, och att han menar att "buy and hold" bör bytas ut mot "buy and research". Madmoney är "grundkursen" och Realmoney är den fristående fortsättningen. 

Investeringsboken av Anders Ström - detta är en slags grundkurs i hur man blir ekonomiskt oberoende genom aktieinvesteringar. Utgiven i samarbete med aktiespararna. Denna boken gav mig ganska lite när jag läste den men det är en bra genomgång för en nybörjare

Your so Money av Farnooch Torabi - en bok skriven för att tilltala unga vuxna och utgår ifrån att man bör prioritera. Det handlar väldigt mycket om att du kan få vad som helst men inte samtidigt. Du måste prioritera för att kunna göra saker ordentligt. Man kan kanske säga att budskapet är att inte sprida sig för tunt och försöka göra allt hela tiden..utan prioritera det som verkligen betyder något för dig och allokera pengarna därefter. Handlar inte om sparande så mycket som om prioriteringar. 

Skicka ett mail till mig på frivid42@outlook.com om du vill ha någon av dessa böcker! Först till kvarn! FFF och hans fantastiska sponsorer och läsere bjuder på portot:-) 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)
Apr (9)

Taggar