Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1338
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
6 mars 2017

Tillbaka till verkligheten - Spara 70% på maten och 80% på boende och transport!

Det märktes att många var på sportlov förra veckan och troligen är det väl så att man inte gärna läser sparbloggar när man bränner iväg 150 spänn på en kladdig hamburgare i sportlovsbacken. Vilken tur då att du nu är tillbaka i verkligeheten och kan ta tag i att bygga ett liv som du inte behöver åka på semester ifrån. 

Vi var också i backen men vår tillkommande kostnad för detta var i det närmste noll då vi bor nära och redan har säsongskort. Vi packade matsäck och njöt i fulla drag av åkningen både på lördagen före lovet i strålande sol och på tisdagen som började regnigt men sen artade sig riktigt hyfsat. Å så i lördags var vi tillbaka igen då med rikliga mängder nysnö.

 

Detta länkar ganska väl in till förra veckans ämne nämligen boende och hur man kan spara stort på detta. Om du missade det hittar du hela boende- och transportveckan här! Besparingspotential på 70-80% beskrivs i 5 delar. 

För några veckor sedan gjorde vi det samma med maten och visade hur vi klarar oss på 70% mindre än normalfamliljen. Matveckan i 5 delar finner du är

Nu kör vi en ny fantastiskt fri och sparsam vecka!! 

Taggar (blogg): 
13 december 2016

200 dagar kvar till frihet, Fantastiska Fru Fri påbörjar sin nedräkning!!

Mitt senaste inlägg handlande lite om en del våndor och förhoppningar kring ett eventuellt nytt jobb. Jag kan nu meddela att jag inte blev erbjuden det jobbet. Först blev jag lite besviken eftersom jag såg många möjligheter men jag tror att besvikelsen bottnade mest i att jag kanske trodde att det skulle vara roligare och mer stimulerande där än vad det är i det uppdrag jag har idag. Alltså att gräset skulle vara grönare på andra sidan. 

Efter en tankevända till ser jag nu tusen gånger fler möjligheter med att bli fri! Jag känner mig nu också mest lättad att det inte blev av, det betyder ju att jag nu kan börja nedräkningen på riktigt! Idag har jag 200 dagar (ca. 120 arbetsdagar) kvar till friheten och möjligheten att fritt få välja vad jag vill göra. "Driven" är ett populärt ord i min bransch och jag är så lycklig att jag snart äntligen kommer att få vara få vara "drivande" åt mig själv och inte åt någon annan! 

Både jag och FFF känner också lättnad över att vi snart kommer att kunna leva ett mer öppet liv. Vi har ju valt att inte vara helt öppna mot vår omgivning i hur vi lever och vad vi gör så länge som jag har ett "vanligt" arbete, att jag blir fri kommer göra att den här dörren succesivt kan öppnas under nästa år och vi kommer att kunna vara mer öppna och ärliga i vår omgivning och kanske inspirera några fler på vägen. :-) 

Så nu avrundar jag till nästa inlägg och jag låter den här gamla dängan få illustrera känslan. 

Nu är det bara upploppet kvar!! 

Taggar (blogg): 
10 september 2016

Finns det något negativt med att vara fri?

Jag återkommer ofta till hur jag tycker att alla borde satsa på ett liv som fria. Att friheten i sig har ett ett värde långt mycket större än fina bilar, båtar, hus och chartersemestrar. Men finns det några nackdelar med att vara fri?

Nu efter ett drygt halvår som fri så kan jag tycka att det finns några saker som är lite "negativa" även om det förstås är en tolkningsfråga.

  • För det första så går tiden så vansinnigt fort...man har så höga förhoppningar om vad man ska hinna med på en dag...skriva...läsa..dricka kaffe...fixa lite hemma..cykla en sväng med mera och när man får styra själv så gör man ju bara det man gillar och som det heter "tiden går fort när man har roligt".
  • En annan sak är att jag inte ser fram emot helgen på samma sätt, eller rättare sagt så ser jag fram emot helgen men sen ser jag även fram emot att veckan börjar igen. Det finns ingen "kvalitetsskillnad" mellan vecka och helg längre utan på helgen har jag mer tid med familjen och i veckan har jag mer tid för egna saker. 
  • Sedan vi flyttade (märk väl att det bara har gått någon vecka av den nya terminen) så har det blivit lite mer ensamt. Jag har inte byggt samma sociala sammanhang här och träffar därmed inte lika mycket folk. Det är inte enbart negativt men över tid kan det hända att jag tar något mindre "påhugg" som lärarvikarie eller liknande just för att få ett lite mer aktivt socialt liv. Kan också tänka mig att när frun också slutar (hoppas hoppas att det blir till nästa sommar) och vi kan vara mer ärliga med vårt liv vilket också skulle göra att det är lättare att hitta likasinnade. Uppskattar verkligen att vara för mig själv mycket men det är klart att det kan vara kul att ibland göra något ihop med andra...utöver familjen. 

Sammantaget är jag, trots dessa marginalanmärkningar, supernöjd med livet som fri, att som just nu sitta och skriva på biblioteket omgiven av all världens literatur och fler tidningar än man hinner läsa helt fri att göra det man själv önskar...sen cykla hem...ta med sig lite mat och äta utomhus i solen och så plocka lite med det som behövs innan man hämtar barnen vid 15...inte dumt!

Hur ser du på frihet, vad är värdet på detta och vad ser du för risker? 

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (1)

Taggar