Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
3 november 2016

Fantastiska Fru Fri är Frustrerad och vill ha din hjälp!

Idag kommer ännu ett inlägg från Fantastiska Fru Fri som är frustrerad och vill ha era råd och tips! 

 

Hej Fru Fri här igen! 

 

Jag är så nära målet att bli fri men aldrig har det känts så långt bort.  Varje kväll lägger jag mig med en stor suck av vetskapen att jag nästa dag ska åka och jobba igen, på morgonen vaknar jag med en stor suck. Jag börjar tycka synd om min underbara man som måste stå ut med mina suckar och mitt muttrande.

 

 I normala fall är jag en positiv person men har på sistone känt mig som en riktig gnällkofta hemmavid, på jobbet håller jag masken förstås för ingen där vet ju min plan. Tror att den största delen av min frustration bottnar inte i jobbandet i sig, när jag väl är på jobbet är det trots allt helt okej arbetsuppgifter och kollegorna är trevliga. Tror snarare att min frustration beror mest på att jag helst av allt vill stanna hemma och påbörja mina projekt hemmavid. Känner ett litet sting av avundsjuka när Farbror Fri sätter på kaffebryggaren på morgonen och börjar planera upp sin dag, vetskapen om vad vi kan åstadkomma som ett team gör ännu mer att jag bara vill säga upp mig och påbörja egna projekt. Men just ja, vi behöver de här sista slantarna som jag ska tjäna in de kommande 8 månaderna för att kunna bli fri. Jag biter ihop!

 

Det har dykt upp en annan grej också som satt griller i mitt huvud. Har varit på en anställningsintervju för ett annat jobb som dök upp via en kontakt . Det har ett väldigt intressant och roligt innehåll med fokus på småföretagande i regionen, där tror jag att jag skulle kunna skapa ett bra kontaktnät och få erfarenheter som kan hjälpa mig i mitt framtida fria liv.  Det finns nog goda chanser att jag blir erbjuden jobbet med start i mitten av januari men jag misstänker att lönen är mycket lägre än den jag har idag vilket skulle innebära fler jobbmånader innan jag kan bli fri. Har inget att ta ställning till ännu men vill vara klar i tanken om det blir något.

 

Någon som har några goda råd så här på upploppet? Känner du likadant? Om du fick välja mellan att jobba 8 månader i ett OK jobb jämfört med 12-14 månader i ett roligt jobb vad skulle du välja? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar