Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1453
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
14 november 2016

Hellre EN bra middag för 1 000 kr...

För en tid sedan kom en diskussion igång på twitter kring vad det kostar att äta och hur vissa av slentrian utan problem kan bränna 1 000 kr på en restaurangmiddag. På andra sidan finns dem som aldrig skulle köpa mat ute och än mindre en måltid för 1 000 kronor. 

Som vanligt ställer jag mig någonstans mitt emellan. Det jag framförallt skyr som pesten är slentrianutgifter. Att dag efter dag äta lunch på "krogen" för 80-100 kr är hemskt slöseri i min bok. Det är halvbra(dålig) mat och på tok för dyrt att ägna sig åt dag ut och dag in. Däremot kan jag uppskatta riktigt bra mat på en trevlig restaurang då och då. Med små bar i huset så blir det inte så ofta men om vi hade full frihet kanske jag faktiskt skulle kunna tänka mig att gå ut och ta en "braknota" någon gång i månaden. Nu blir det snarare någon gång i halvåret men å andra sidan lägger man ju pengar på annat med små barn i huset. 

Trots min snålhet så är jag inte en sådan som läser menyer från höger till vänster (dvs börjar med att kolla priset innan jag bestämmer vad jag vill ha) däremot så kan jag när jag väl har kommit ner till några olika alternativ kolla om det är någon prisskilnad. Om jag väljer mellan två i mina ögon likvärdiga alternativ och det skiljer 50 kr så varför ta det dyrare? Generellt sett så skulle jag dock säga att jag är ganska prisokänslig när jag väl går på restaurang. Var syftet att spara pengar så hade jag stannat hemma. 

Hur ser du på restauranger? Är du en lunchätare för 100 kr per dag eller en festätare med några få riktigt speciella tillfällen? Eller tycker du kanske att restaurang aldrig är värt priset? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)
Apr (9)

Taggar