Fantastiska Farbror Fri
Likes
303
Antal inlägg
1359
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
24 februari 2017

Fredagsfunderingen - Vad är verklig levnadskonst?

Jag tror att en av våra största styrkor här i livet är att vi har förmågan att uppskatta det mesta, vilket hjälper oss med den dagliga tillfredställelsen men också på vår långsiktiga resa mot frihet . Vi uppskattar en kopp kaffe på trappen i förmiddagssolen likväl som en god champagne på en fin restaurang. Vi uppskattar landsbygden men kan också uppskatta en storstad och allt där emellan. Vi uppskattar en svensk skogssjö likväl som en tropisk strand. 

Det förvånar mig inte direkt att vi i ett överflödssamhälle utvecklar olika ganska nördiga intressen. Det kan vara Öl, Vin, Whiskey, Mat, sport, båtar, resmål etc. vilket inte är fel med det i sig.  Dock om nördigheten går ut över att kunna uppskatta det vanliga och att ta seden dit man kommer så blir det problematiskt. Vissa gånger förväxlas nörden med levnadskonstnären och livsnjutaren men där tror jag att man har helt fel.  Om man bara kan acceptera "öl bryggt på humle odlat av oskulder på en skuggig sluttning och bryggt  förhand av munkar under skottår" så gör man det onödigt svårt för sig. Att istället kunna uppskatta det nördiga när det bjuds men också kunna ta "en stor stark" med en god vän bara för att det är trevligt utan att klaga eller ens fundera på att det är blaskigt är verklig levnadskost.   

Genom att kräva "nördnivå" på allt så gör man också detta till vardag att bara äta och dricka special varor gör festen till vardag. Omvänt tycker jag det är synd för dem som inte kan uppskatta det lilla extra..som inte alls kan uppskatta en god bit mat på restaurang eller ett lite extra gott vin...speciellt om detta beror på att det gör ont i plånboken.  

Att istället kunna skilja på vardag och fest, att kunna njuta av det lilla och det spektakulära och att kunna ta seden dit man kommer och njuta bryggkaffet i fulla drag det är riktig levnadskonst...eller vad säger ni? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (8)

Taggar