Fantastiska Farbror Fri
Likes
303
Antal inlägg
1365
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
1 februari 2016

Nu börjar Fantastiskt Fri Februari – tack för alla lyckönskningar!

Idag är det måndag och den första riktiga frihetsdagen….visst jag har varit ledig i helgen men det hade jag varit även om jag  hade jobbat. Nu är det på riktigt. Jag kommer använda den första tiden som fri med att fundera på vad jag vill göra framöver men framförallt kommer jag att ta dagen som den kommer och samtidigt sticka in med lite nödvändigheter i form av matlagning, tvätt och städning så att jag får ha kväller och helger fria med barnen och min underbara fru.

Januari var en rekordmånad här på bloggen över 11 000 unika läsare..vet inte om det är mycket med det är mer än vad det varit här någonsin tidigare i varje fall. Gissar att det är närheten till friheten som fått många att komma hit och läsa och kommentera. Får verkligen tacka alla för lyckönskningarna…tror att jag har svarat på de flesta kommentarerna..men har jag missat någon så har jag i varje fall lästa alla! Tackar!  Under januari var de mest lästa inläggen dessa:  nu är jag faktiskt fri och en vecka till friheten. Det var även ett stort intresse för att inte vara vuxen om man inte har koll på pengarna, och ni undrade vad vi skulle säga till barnen. Sen var det ju som vanligt populärt att fundera på fredagarna.  Det var ovanligt många som läste i januari och jag hoppas att det fortsätter.

Januari var också en bra månad när det kom till sparande. Trots vinter-el räkningar och betalning av bilförsäkring så slutade utgifterna på under 18 000 kr och då tror jag ingen i familjen har haft upplevelsen att vi snålat (tidigare har vi haft specifikt spar/snål månad och kommit in lägre men denna månad var det verkligen av bara farten)! Detta borde summarå till ett totalt sparande (inklusive extraavsättning till tjänstepension) på knappt 80 tkr eller drygt 80%. Behöver installera excel på den nya datorn så sen kommer jag med en mer formell uppföljning av detta.

Hoppas att ni har en härlig måndag! Jag återkommer snart med fler rapporter ur friheten! 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (12)

Taggar