Fantastiska Farbror Fri
Likes
303
Antal inlägg
1359
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
1 december 2016

Vad är målet för Farbror Fri?

När jag slutade jobba i vintras så kom det mycket hastigare än vad jag hade väntat mig varför jag inte hade så jättemycket planer för den första tiden. Det var egentligen ganska skönt och efter ett tag så beslutade jag att mitt första år skulle fokuser på att skriva blogg, läsa, vara ute och spendera mer tid än tidgare med barnen. Helt enkelt skulle mina aktiviteter utöver tiden med familjen vara tidsoberoende och jag har inte haft intresse av att binda upp mig på något. 

I förlängningen vill jag dock åstakomma mer. Jag brinner för att få människor att förstå hur mycket de kan göra och hur fria de kan bli om de bara tar kontroll över sitt eget liv och ekonomi. Bloggen är en del i detta men jag vill även över tid komma ut och föreläsa, hålla utbildningar, coacha med mera. För att göra detta kommer jag också ständigt utbilda mig själv genom att lyssna, läsa och titta på allt intressant som pågår inom detta och angränsande områden. Kommer troligen också sätta mig på skolbänken tidvis och kommer nog hoppa in som vikarie i skolan för att få reda på på vilken nivå barn i olika åldar är för att se om man även skulle kunna påverka dem på något vis så att de tar bättre beslut än sina föräldrar. 

Min verksamhet drivs redan idag i bolagsform och har relativt låg omsättning men även låga kostnader. Det låter högtravande men min tanke är att detta ska vara någon form av "non profit" så tillvida att det som går att dra in på sponsring, föreläsningsarvoden, blogg med mera ska återinvesteras i verksamheten. Det kan vara allt ifrån att köpa en dator och en telefon till resekostnader eller utbildningskostnader. Tanken är att ta betalt av dem som kan betala för att i vissa fall ge en del tid gratis eller väldigt billigt om tillfället känns angeläget. Det är också därför som jag har börjat ta in lite sponsring på bloggen. Jag uppmanar inte någon att köpa något de inte behöver men ber ändå mina läsare att överväga att använda mina länkar under "FFF Rekomenderar" i den mån någon ändå ska inhandlas. Vad jag än tjänar används till att bygga vidare på verksamheten och bli bättre. Det är ytterst få saker som jag kan marknadsföra utan att bli röd om kinderna av skam men några prisvärda investerings/sparprodukter och några webshopar och teleoperatörer inriktade på lågpris är sådant som jag själv använder.

I väldigt grova drag så ser det ut som så att 2017 blir ett utbildnings och utvecklings år. Troligen kan jag tänkas komma ut och föreläsa någon gång under året och hoppas även kunna sätta mig lite på skolbänken och utnyttja en möjlighet som jag just nu har att få utbildning via trygghetsrådet. Något som intresserar mig här är hur man når ut med ett budskap kring valmöjligheter i livet till personer som inte vanligen skulle läsa en ekonomiblogg eller komma på en föreläsning om "privatekonomi".  

2018 ser jag sedan att frun också är fri och därmed så kan vi förverkliga fler av våra drömmar och med större kraft. Att kanske blogga och jobba mer tillsammans är en möljighet att funder på eftersom vi har lite olika intresseområden med det gemensamt att vi gillar att göra saker med små resurser så kanske kan locka personer som inte normal skulle hamna på en privatekonomiblogg. Omvänt kanske personer som traditionell läser mycket om sparande och investeringar kunde få lite nya intryck av detta. 

Dessa tanker fortsätter att mala i mitt huvud, jag blir mer och mer övertygad om att jag verkligen brinner för att komma ut och berätta för människor om vilka fantastiska möjligheter som finns om man bara tar bort "normalitetens skygglappar" och ser bortom det vanliga. Min fördel är att jag inte behöver tjäna pengar på detta men jag behöver ha kostnadstäckning. Därför måste jag vara medveten om inkomstkällor och kostnader. Detta är dock en lärdom så god som någon då jag inte tidigare drivit egen firma och jag ser även det som en lärandeprocess. 

Vad tänker ni som läser när ni ser på dessa planer? Låter det spännande eller låter det bara svårt? Hur tror ni att ni själva och personer runt omkring er skulle ställa sig till budskapet? 

 

 

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (8)

Taggar