Familjeinvesteraren
Likes
1
Antal inlägg
26
Följare
3
Medaljer
0
Om användaren
40-årig familjefar med tre barn och sambo.

RSS

RSS feed
31 augusti

Vår balansräkning - per sista augusti

Då var det dags att följa upp hur balansräkningen har utvecklats under augusti. Tidigare inlägg per juli hittar ni här: https://www.tradevenue.se/user/3963/v%C3%A5r-balansr%C3%A4kning-juli

Nettoförmögenheten har ökat med 1,1 % under juli och vi når nästan 2,6 mkr och det är precis som tidigare utan hänsyn tagen till pensionerna. 

VÅR BALANSRÄKNING
         
TILLGÅNGAR 5 089 854 kr   SKULDER 2 491 977 kr
         
Villa Måttsund 3 400 000 kr   Stadshypotek (Villa Måttsund) 1 656 718 kr
Stuga Kallaxön 876 000 kr   Stadshypotek (Villa Måttsund) 457 817 kr
      Stadshypotek (Stuga Kallaxön) 294 000 kr
Avanza (Kristian) 207 458 kr   Studielån 83 442 kr
Avanza (Malin) 95 275 kr      
SHB (VP) 129 035 kr      
SBAB 182 086 kr      
         
Buster Magnum 200 000 kr      
         
         
         
         
         
Nettovärde 2 597 877 kr

Portföljvärdet har ökat med 6,7 % under månaden tack vare hög sparkvot och ytterligare köp. Vi har tagit in Creades och Lundbergs i portföljen samt fyllt på ytterligare i Investor och Kinnevik. Vi såg i början augusti att HM återhämtade sig men nu är aktien ånyo nere kring 200 kr. Jag är sugen på att fylla på ytterligare men jag känner att bolaget då skulle utgöra en alldeles för stor del av portföljen och det förbjuder "min investeringsfilosofi". 

Vi kommer forsätta fylla på i befintliga investeringar under resterande del av året. Blir eventuellt ytterligare något bolag vi plockar in. Vi fortsätter med månadsköpen som det ser ut nu, och har faktiskt inget emot om börsen fortsätter tappa en del i värde. Vi passerade nyligen 400 000 kr i portföljvärde och räknar med att passera 500 000 kr innan året är slut!

Taggar (blogg): 
5 augusti

Förhandlat bolåneräntorna - valet föll på LF Bank (0,80 i ränterabatt)

Vi har under flera års tid haft våra bolån via Handelsbanken och varit nöjda med den kontakt vi haft med banken, det mesta har varit väldigt enkelt och vi har fått bra service. Ränterabatten har förlängst utan några som helst konstigheter. Vi har haft våra bolån rörliga och haft en ränterabatt på 0,64 %.

Under första halvåret 2017 har jag sett över bolånen och jag tänkte redogöra för hur jag gjort. Det första jag gjorde var att jag skickade iväg ett mail till följande banker:

- Handelsbanken

- LF Bank

- Swedbank

- Nordea

- SEB

I mailet beskrev jag varför jag kontaktade banken samt att vi också kontaktade fler banker i syfte att få en så låg boränta som möljigt. Jag skrev också att jag hade för avsikt att boka ett personligt möte med de två banker som erbjöd de mest förmånliga räntenivåerna och att det därför var viktigt att de erbjöd så låga räntenivåer som möjligt redan från början. Jag redogjorde också för vår ekonomiska situationen samt vilken nuvarande ränterabatt vi hade. Detta för att spara tid för såväl oss som banken - tid är pengar! Jag fick följande respons:

- Nordea. Här hamnade jag i en mailväxling som slutade med att man från bankens sida sa att man inte hade möjlighet att komma med något erbjudande eftersom man var tvungen att boka ett personligt möte. Jag sa att detta inte var inte aktuellt förrän i steg 2. Banken tackade då för sig.

- Swedbank. Här dröjde svaret från banken flera dagar. Jag fick så småningom en återkoppling från tf. kontorschef med beskedet att de inte hade någon möjlighet att matcha vår nuvarande ränterabatt. Tack och hej även här således.

- SEB. Här slutade det med att jag bokade ett telefonmöte med banken och de skulle ringa upp mig kommande måndag kl 16.30 - döm om min förvåning när banken inte hörde av sig. Tack och hej även här.

- Handelsbanken. Blev uppringd av vår bankman som länge och väl redogjorde för att vi hade en väldigt bra ränterabatt idag och att han hade tänkt kontakta oss i syfte att faktiskt minska ränterabatten. När jag redogjort för att vi fått en bättre ränterabatt hos annan bank så fortsatte argumentationen om att de faktiskt måste tjäna pengar på oss och att i det fall vi skulle byta bank så fanns det inga garantier för att vi skulle få samma ränterabatt som vi hade idag om vi ville komma tillbaka till Handelsbanken. Det här telefonsamtalet gjorde mig både förbannad och besviken. Vi har i flera år varit nöjda  med Handelsbanken men detta samtal raserade det som hade byggts upp under flera år. 

- Vinnaren den här gången blev LF Bank! Ett trevligt bemötande, bästa rabatten, inget krångel! Här blev jag minst sagt förvånad, då jag tidigare fått en helt annan bild av banken när jag varit i kontakt med dom. Nu är önskemålet att de ser över sitt regelverk när det gäller belåning av skog! Vi har nu en ränterabatt på 0,8 %.

Min bedömning är att det är svårare att landa riktigt låga ränterabatter ju längre norrut du kommer, åtminstone är det min egna erfarenhet och jag ser det också när det gäller dvs. jämförelser där man ser hur de förhandlade räntorna ser ut på olika ställen i landet. Det finns säkerligen flera förklaringar på detta, en förklaring är ju säkerligen att belåningen är högre längre söderut p.g.a. bostadspriserna. Men det kanske är så att det inte är lika vanligt att man förhandlar sina bolåneräntor i lika hög utsträckning längre norrut. Vad säger ni? Vad är era egna erfarenheter om möjligheten att förhandla bolåneräntor?

Det här bytet har dragit ut på tiden p.g.a. av att vi haft semester samt att "vår banktjänsteman" på LF haft semester men nu är bytet avklarat. En annan glädjande nyhet var att vi slipper avgifter hos LF Bank på depåkontot, det har varit nästan 400 kr per år på Handelsbanken.

Jag behåller dock mitt innehav i Handelsbanknen tillsvidare...trots bemötandet! Men det finns en del att jobba på onekligen!

Taggar (blogg): 
4 augusti

Vår balansräkning - per juli

Jag tänkte att vi även skulle följa upp hur balansräkningen har utvecklats under juli. Tidigare inlägg per juni hittar ni här: http://www.tradevenue.se/user/3963/blog?blog_tag=Balansr%C3%A4kning

Nettoförmögenheten har ökat med 1,7 % under juli och börjar nu närma sig 2,6 mkr och det är precis som tidigare utan hänsyn tagen till pensionerna. Behöver ta tag i detta och även se över hur det ser ut mer i detalj men det får bli under hösten - kanske ett perfekt nöje en ensam hotellnatt någonstans i Sverige.

VÅR BALANSRÄKNING
         
TILLGÅNGAR 5 062 673 kr   SKULDER 2 493 736 kr
         
Villa 3 400 000 kr   Stadshypotek (Villa) 1 657 608 kr
Fritidshus 876 000 kr   Stadshypotek (Villa) 458 707 kr
      Stadshypotek (Fritidshus) 294 000 kr
Avanza (Portfölj 1) 192 473 kr   Studielån 83 421 kr
Avanza (Portfölj 2) 83 187 kr      
SHB (VP) 128 927 kr      
SBAB 182 086 kr      
         
Buster Magnum 200 000 kr      
         
         
         
         
         
Nettovärde 2 568 937 kr

 

Portföljvärdet har ökat med 11,3 % under månaden tack vare hög sparkvot och ytterligare köp. Vi har tagit in Storytel och Cloetta i portföljen, bägge med bra timing - framförallt köpet i Storytel var väldigt vältajmat, får tacka sambon för det. Nu i augusti har vi också sett att HM återhämtat sig vilket känns bra, hade som sagt gärna köpt på mig mer när aktien var nere kring 200 kr men jag kände att bolaget då skulle utgöra en alldeles för stor del av portföljen och det förbjuder "min investeringsfilosofi". 

Vi kommer nu under resterande delen av året fortsätta investera i de bolag vi har sedan tidigare, blir eventuellt ytterligare något bolag vi plockar in.

Taggar (blogg): 
3 augusti

Uppföljning juli

Det blev ett betydligt längre "uppehåll" här på bloggen än det var tänkt men av en god anledning, vi har njutit av vår frihet under semestern. Har haft några fantastiska veckor och nu kör jag själv sista veckan innan arbetet tar över igen. Sambon har jobbat sedan någon vecka tillbaka redan.

Jag tänkte köra igång med en uppföljning av juli och se hur  månaden gått utifrån att vi haft semester och varit hemma båda två.

I korthet summerar vi månaden enligt nedan:

Intäkter 64 523 kr

Kostnader 31 557 kr

Till portföljen 30 550 kr

Överskott 2 416 kr

Sparkvot (endast portfölj) 47,35 %

Sparkvot (inkl överskott) 51,09 %

Ytterligare en stark månad att lägga till protokollet, trots att vi haft semester. Sparkvoten kom in på 47,35 % om jag räknar det som vi fört till portföljerna och/eller till sparande.

Intäkter: Lönerna kom in på normala nivåer, inga större semestertillägg utan det kommer istället i augusti vilket gör att det blir en riktigt bra månad intäktsmässigt. Vi har dock lyckats sälja saker via Blocket för totalt 5 600 kr vilket gör att intäkterna är högre än vi budgeterat denna månad.

Kostnader: Mat och hushåll landade på 7 685 kronor vilket är högre än budget och det beror på att vi samtliga varit hemma hela månaden samt haft lite fler gäster över på besök samt fler grillkvällar och mer godsaker. Alkoholkontot landade på 1 017 kr vilket är högre än normalt, vi hade 0 kr i april och 481 kr i juni. Hälsokontot blev lägre än tidigare månader. Transportkostnaderna är lägre, självklart eftersom vi åkt mindre bil än när vi arbetare. Nöjeskostnaden blev rejält mycket högre, det landade in på 4 649 och där är den största utgiftsposten en flygresa som vi bjudit en av våra vänner på som blivit sjuk - redovisar den som nöje utifrån att hon besöker oss. Övrigt kontot är också större än normalt vilket också beror på semester. Jag tycker att det varit en bra månad och att vi landar in på en mycket bra sparkvot - vi ska dock se till att den blir ännu högre i augusti. 

Taggar (blogg): 
15 juli

Budget och uppföljning

Vad ger bäst effekt när det gäller att hålla nere kostnaderna? Det finns förespråkare som säger att det är viktigt att sätta upp en budget (jag är en av dom) medan andra säger att de struntar i budget och istället ser till att följa upp kostnaderna (jag är en av dom). Det bör ju rimligen ge vid handen att det således är bäst att göra både en budget och dessutom att följa upp sina faktiska kostnader. Det är ju ingen vits att sätta upp en budget om den inte följs upp. Det här ger dig ju ändå möjligheter att från en månad till en annan justera din budget, allteftersom du vidtagit åtgärder för att sänka dina kostnader. Det är ju en sak att göra en budget och sedan följa upp den varje månad men du behöver samtidigt sätta upp någon typ av ”action-plan” dvs. åtgärder för hur du ska klara din eller familjens budget. I annat fall så kommer du ändå dra över kostnaderna. Det vi gjorde var att göra en översiktlig bedömning av vilka av våra kostnadsposter vi har störst möjlighet att påverka och hur mycket vi kan sänka kostnaderna – vi började helt enkelt med de lågt hängande frukterna. Ni hittar dom inläggen här på bloggen.

Vår uppföljning per juli kommer om ca två veckor!

Trevlig sommar!

Taggar (blogg): 
12 juli

Recension - "Miljonär innan 30..."

Har nu läst boken "Så kan du också bli miljonär innan 30 och pensionär innan 40". Jag tycker boken är lättillgänglig och med det menar jag att den är både lättläst och att det tar inte lång stund att läsa den. Den är grundläggande och lämpar sig väl för din som funderar på att göra resan mot ekonomisk frihet alternativt vill lära sig lite mer om börsen.  För dig som vill dyka lite djupare rekommenderar jag författarens blogg istället. Jag tror också att syftet är att den ska kunna gå hem hos en bredare publik - som jag skrev igår så ska jag som sagt be sambon läsa boken och höra vad hon tycker om den, förhoppningsvis kan den både inspirera och engagera!

Det finns också en del saker som jag inte håller med om, där jag har helt andra preferenser än författaren. Kapitel 9 om pensioner är det jag tar till mig mest!

Taggar (blogg): 
11 juli

Sommarplågan ger oss 4 000 kr extra!

När vi letat i förråd och garage så har vi hittat en del saker som inte används. Vi har sålt för motsvarande 1 350 kr de senaste veckorna och för någon dag sedan blev det ytterligare 700 kr. Det är ju inte några stora belopp men så igår så lyckades jag sälja vår myggfångare vilket gjorde att det blev ytterligare 4 000 kr som trillade in på kontot. Myggfångaren har tjänat oss väl men förra året var den inte igång speciellt mycket och i år har vi inte ställt ut den överhuvudtaget. Jag trodde aldrig att vi skulle få 4 000 kr för den om än nypriset är 6 995 kr, till saken hör att vi dessutom fick köpa myggfångaren till ett riktigt bra pris tack vare sambons bror så det gör att vi får tillbaka de pengar som vi köpte den för. Känns extra glädjande eftersom jag tyckte att vi skulle lägga ut den för 3 500 kr men sambon gav sig inte och därför la vi ut den 4 000 kr. Det blir att lyssna på sambon framöver när det gäller försäljning av prylar.

Det här gör att vi nu har fått in 6 050 kr på lite drygt två veckor som istället för att ta plats i förråd och garage nu är pengar som är investerade och ser till att arbete för oss - härligt, härligt! Eftersom våra portföljer visat lite rött de senaste dagarna så känns det extra bra att kunna köpa på sig lite extra i våra befintliga innehav.

Nästa objekt till försäljning är en takbox, eller ska man ta och hyra ut den så den genererar lite passiva inkomster? Har sett att det är många som hyr ut dessa!

Vi har i samtliga fall använt oss av blocket.se. för de saker vi nu sålt. Vilka kanaler använder ni er av när ni säljer?

Taggar (blogg): 
11 juli

Sommarläsning

Jag har några böcker som jag tänkte läsa i sommar och en som jag varit nyfiken på är ju bloggaren Miljonär innan 30. Här ställde jag mig i kö vid biblioteket och igår fick jag faktiskt hämta ut den efter flera långa veckors väntande. Började läsa en del igår så en recension kommer inom kort. Den här boken kom väl i stort sett samtidigt som vi började göra en del förändringar mot ökat sparande. Valde då också att faktiskt låna den på biblioteket om än jag hade köplats 13, om jag kommer ihåg rätt. Tidigare hade jag köpt den direkt istället så visst har det blivit vissa förändringar i beteende.

Jag började som sagt läsa boken igår och den innehåller väl i stort sett det förväntade, sedan finns det några förslag till sparande som jag inte köper för fem öre men det är ju som författaren själv skriver att det är upp till var och en och dom egna preferenserna. Nu har jag som sagt inte läst färdigt boken men jag tror att det är en bra bok för sambon, för som jag skrivit tidigare är det jag som i nuläget är den som drar mest i vår förändringsresa, men min kära sambo är inte sen att haka på!

 

 

Taggar (blogg): 
10 juli

Nyttja dina möjligheter och skapa ekonomisk trygghet

I mångt och mycket skapar man sitt eget liv och har många möjligheter att påverka det och vilken riktning livet ska ta, nu ska jag inte ta och bli överdramatisk på något sätt och det ska inte heller bli något särskilt filosofiskt inlägg heller. Samtidigt är det så att vi från och till påverkas av större händelser som vi inte har haft möjlighet att påverka. Syftet med detta blogginlägg är dock att jag vill lyfta fram att det går att göra mycket mer än man tror. Ett exempel på detta är att jag själv haft en bild av mig sedan tidigare att jag är en väldigt ekonomisk person och med det menar jag att jag är ganska noga med att se över kostnader samt att jag också är kompetent när det kommer till ekonomi. Min omgivning ser mig också som ekonomiskt kunnig. Till saken hör att jag är ganska komfortabel till min natur vilket gör att jag behöver känna motivation och engagemang om det ska hända grejer – gör jag de så blir det också bra drag! När jag tänker tillbaka över de 40 åren så har jag haft flera perioder då jag ”nördat” ner mig i saker, ett exempel på detta är schack och för er som hållit på med detta så vet ni att det är ganska enkelt – det finns hur mycket teori som helst att ta del av. Det underlättar onekligen att vara medveten om detta och se till att nyttja det till fullo när det gäller de förändringar som vi nu påbörjat.

Syftet med det här inlägget är att belysa de möjligheter du faktiskt har att påverka din och din familjs situation i en annan riktning eller den riktning ni redan slagit in på fast ännu mer målmedvetet. Vi har i vår familj med ganska små medel, tycker jag själv, gjort förändringar som påverkar vår ekonomiska situation på ett väldigt positivt sätt och som skapar en annan ekonomisk trygghet än tidigare. Det vi gjorde väldigt medveten under några år var att vi gjorde stora amorteringar på våra bolån, både löpande men också genom extra amorteringar. Jag har också haft ett visst aktieintresse sedan tidigare, men det har som aldrig riktigt lyft och det har varit i perioder. Mina första aktieköp gjorde jag i samband med IT-boomen men så förlorade jag då också allt investerat kapital, om än det var lite pengar sett i dagens sammanhang. Jag kommer ihåg att det handlade om 10 000 kr som jag investerade i bolaget Utfors och den minnesbild jag har är att aktien stod i ca 100 kr och så småningom tappade till 1 kr – snacka om IT-boom. Efter det har jag gjort några lyckosamma investeringar och även några mindre lyckade. Ett innehav som jag har kvar sedan många långa är år Axfood, Investor och Telia. För bara några år sedan stod de i ca 80 000 kr och nu har de ett värde på ca 135 000 kr samtidigt som det gett årliga utdelningar, dessa utdelningar är dock inget som jag återinvesterat utan snarare sett som något jag kan unna mig något lite extra för. Jag och sambon har också gjort två lyckade bostadsaffärer, vilket självklart påverkat vår ekonomiska situation på ett positivt sätt. Vi hade kunna vara ännu mer målmedvetna och ännu mer fokuserade, det är faktiskt något jag kan ångra idag men samtidigt är det nyttiga läropengar. Jag är 40 år idag och sambon är 36. För er som är yngre än oss så är mitt tips att sätta igång nu, vänta inte, och för er som är i vår ålder eller äldre är mitt tips att sätta igång nu, det är inte försent att styra sitt liv och skapa en ekonomisk trygghet.

Vi har nu gjort ett antal förändringar vilket gett en omedelbar påverkan på vår ekonomiska situation och förbättrat den betydligt. Ni hittar dessa inlägg här på bloggen. Det känns också bra att se och också känna att det är vi själva som styr och i hög grad påverkar och styr vår ekonomiska situation både idag och i framtiden. Det känns som att vi sitter i förarsätet på ett annat sätt än bara för några månader sen. Några av de avgörande förändringar som vi gjorde tänkte jag presentera i korthet:

- Gör en budget! Vi har gjort en budget där jag gått igenom våra räkningar och utifrån det också satt en budgetram för varje enskilt kostnadspostKonsumentverkets tabeller och rekommendationer har varit styrande när jag budgeterat för livsmedel, förbrukningsartiklar osv. För att underlätta efterlevnaden av budgeten så har vi öppnat flera konton som vi också döpt efter kostnadsposterna, t.ex. livsmedel.

- Klipp dina kreditkort. Tidigare hade vi flera kreditkort som vi använde och dessa har vi nu klippt. Vi har endst varsitt kreditkort som bägge är kopplade till ett och samma kortkonto och utöver det så har jag ett kreditkort för utlägg i tjänsten. Det här gör att vi får en ännu bättre koll på våra inköp.

- Prioritera dig själv först. Det första vi gör varje månad är att vi prioriterar oss själva genom att föra över pengar till sparande så snart lönen landat på kontot. Finns det dessutom pengar kvar när månaden är slut så förs även dessa slantar till sparande.

- Gör en översyn av dina kostnader. Jag har sett över våra kostnader i form elavtal, TV-abbonemang, m.m. vilket jag även skrivit ett särskilt inlägg om tidigare. Börja här med de lågt hängande frukterna och gå sedan vidare med t.ex. bolånet. http://www.tradevenue.se/user/3963/s%C3%A5-h%C3%A4r-s%C3%A4nkte-vi-v%C3%...

- Sälj av gamla prylar. Det här ger en del intäkter samtidigt som jag upplever att det skapar energi, det gör gott att bli av med gamla saker och som jag skrivit tidigare så känns det faktiskt bra att det kommer till användning samtidigt som det minskar miljöbelastningen.

- Handlar du i rätt mataffär idag? Vi bytte från Ica till Willys. Jag kanske ska börja med att säga att jag är aktieägare i Axfood! Det här har inneburit att vi sänkt våra matkostnader med över 30 % och det handlar dels om lägre priser och dels om att vi gör andra val idag. Både jag och sambon kände att vi har betydligt mer i matkassarna när vi går hem från Willys än från Ica och också mer pengar i plånboken. Du hittar även ett inlägg om detta på bloggen: http://www.tradevenue.se/user/3963/vi-har-s%C3%A4nkt-v%C3%A5ra-matkostna...

- Förändrad syn på konsumtion och beteende. I och med att vi pratar mer om de förändringar vi gjort och hur det påverkar oss och även gemensamt funderar så har vi blivit mer medvetna än tidigare. Det här gör att vi konsumerar mindre prylar idag – vilket är en väldigt positiv förändring. Jag s är inte lika märkesberoende som jag var tidigare. Idag har jag inga problem med att köpa Eldorado när jag är på Willys, köpa en skjorta på HM osv. Likadant när det gäller parfym och deo, här väljer jag det med billigast literpris idag. Det är snarare så att jag får problem om jag väljer ett dyrare märke – det är onödiga pengar ut, samtidigt ska du inte tumma på kvalité för det kostar också pengar men att betala för att det sätter ett visst märke på kläderna tycker jag dock numera är direkt onödigt.

Det här är positiva förändringar som ger energi samtidigt som det skapar en ekonomisk trygghet för familjen och det minskar vårt löneberoende. Mindre prylar påverkar oss inte minst som småbarnfamilj på det sättet att det är mindre prylar att vårda och ta hand om och det frigör tid för att göra saker tillsammans men också att göra saker på egen hand. Eftersom det skiljer en del i lön mellan mig och sambon så är det också en trygghet att sårbarheten/beroendet av en lön faktiskt minskar i och med dessa förändringar. Det kommer finas all anledning att återkomma till hur dessa förändringar påverkar oss och vår syn på saker och ting kommer säkerligen att fortsätta förändras över tid.

Det går alltså att göra så mycket mer än man tror och det går också att åstadkomma förändring på ganska kort tid - vi gick till exempel från en sparkvot på 9 % till en sparkvot på över 50 % på tre månader - vill du läsa mer om detta så har du länken här: http://www.tradevenue.se/user/3963/sparkvot-fr%C3%A5n-9-till-%C3%B6ver-5...

Håll till godo med detta mina vänner och lämna gärna synpunkter/kommentarer. Det är ju populärt med s.k. ”cliffhangers” så därför kommer en här. Det här är mitt 14:e blogginlägg på 13 dagar och hittills så har sambon inte fått läsa något av mina inlägg – i veckan blir det dock premiär och så kommer också en presentation av sambon som utlovat sedan tidigare och så har jag också ställt ett antal frågor till min kära sambo som hon ska få svara på – jag lovar er att det blir spännande värre!

Taggar (blogg): 
9 juli

Livet i stugan del 2

Idag blir det en del två av livet ute i stugan. Min prognos som jag levererade igår morse visade sig stämma väldigt väl, vi fick en kanondag med över 20 grader och sol och idag är vädret lika fint här ute. Igår färdigställdes bryggan och så hann jag även med att fixa ett litet vattenläckage i stugan, det fick gå före en del annat. Jag hade ju också en tanke om att vi skulle fiska och lägga ut nät igår, men tyvärr verkar det som att jag slängde samtliga våra fiskenät när jag röjde förra året. Svärfar har dock lovat att han kommer förbi med ett nät idag så förhoppningsvis kan vi lägga ut det senare i kväll. Det blev också lite arbete med ved igår, om än jag inte tog hand om björkarna, sambon fick lite funderingar om vi verkligen kunde ta björkarna som låg vid kraftledningsgatan och det kan hon ju faktiskt ha rätt i – får kolla av med fastighetsägaren om de har för avsikt att ta hand om dessa eller om det är OK att vi tar gör det.

Det mesta i går handlade dock om socialt umgänge, det var en strid ström av besökare igår – härligt att bryggan var färdigställd så att vi kunde ta emot alla. Vi hade totalt 12 besökare här igår så kaffepannan gick onekligen varm och likaså saftblandandet. Barnen passade även på att bada, somliga mer än andra. Jag hade ju själv utlovat att jag skulle bada igår men det blev endast lite vadade upp till knäna, blev inte mer motiverad att slänga mig i vattnet när en av våra kära besökare meddelande att ekolodet visade att det är 14,5 grader i vattnet!

Gårdagens största dramatik stod en huggorm för som besökte oss nere vid stranden – första huggormen som vi sett vid stugan faktiskt. Än mer dramatiskt blev det utifrån att en av våra gäster är en s.k. ormexpert och slet fram ormen men bara händerna. Ormen kom undan om än jag såg den ytterligare en gång senare under eftermiddagen/kvällen. Idag har den lyst med sin frånvaro, vilket vi uppskattar inte minst för barnen och hundens skull.

Det går också bra att göra affärer när man är ute i stugan, blocket.se levererar, så det blev ytterligare 700 kr in på kontot. Har också en större försäljning på gång som kommer ge några tusenlappar som verkar bli av, måste bara kolla upp fraktmöjligheterna imorgon måndag. Hoppas det går i lås till veckan så har vi ytterligare några tusenlappar som kan få börja jobba åt oss.

Väderprognosen vittnar om att det blir bra väder även måndag-tisdag vilket gör att vi förmodligen åker hem först på tisdag eftermiddag/kväll.

Hoppas ni får en fortsatt riktigt fin söndag allesammans!

Taggar (blogg): 

Sidor