Familjeinvesteraren
Likes
2
Antal inlägg
30
Följare
3
Medaljer
0
Om användaren
40-årig familjefar med tre barn och sambo.

RSS

RSS feed

Blogg

Uppföljning juli

Det blev ett betydligt längre "uppehåll" här på bloggen än det var tänkt men av en god anledning, vi har njutit av vår frihet under semestern. Har haft några fantastiska veckor och nu kör jag själv sista veckan innan arbetet tar över igen. Sambon har jobbat sedan någon vecka tillbaka redan.

Jag tänkte köra igång med en uppföljning av juli och se hur  månaden gått utifrån att vi haft semester och varit hemma båda två.

I korthet summerar vi månaden enligt nedan:

Intäkter 64 523 kr

Kostnader 31 557 kr

Till portföljen 30 550 kr

Överskott 2 416 kr

Sparkvot (endast portfölj) 47,35 %

Sparkvot (inkl överskott) 51,09 %

Ytterligare en stark månad att lägga till protokollet, trots att vi haft semester. Sparkvoten kom in på 47,35 % om jag räknar det som vi fört till portföljerna och/eller till sparande.

Intäkter: Lönerna kom in på normala nivåer, inga större semestertillägg utan det kommer istället i augusti vilket gör att det blir en riktigt bra månad intäktsmässigt. Vi har dock lyckats sälja saker via Blocket för totalt 5 600 kr vilket gör att intäkterna är högre än vi budgeterat denna månad.

Kostnader: Mat och hushåll landade på 7 685 kronor vilket är högre än budget och det beror på att vi samtliga varit hemma hela månaden samt haft lite fler gäster över på besök samt fler grillkvällar och mer godsaker. Alkoholkontot landade på 1 017 kr vilket är högre än normalt, vi hade 0 kr i april och 481 kr i juni. Hälsokontot blev lägre än tidigare månader. Transportkostnaderna är lägre, självklart eftersom vi åkt mindre bil än när vi arbetare. Nöjeskostnaden blev rejält mycket högre, det landade in på 4 649 och där är den största utgiftsposten en flygresa som vi bjudit en av våra vänner på som blivit sjuk - redovisar den som nöje utifrån att hon besöker oss. Övrigt kontot är också större än normalt vilket också beror på semester. Jag tycker att det varit en bra månad och att vi landar in på en mycket bra sparkvot - vi ska dock se till att den blir ännu högre i augusti. 

Taggar (blogg): 
zlaskarn's picture
239
359
24
1
zlaskarn

Imponerande!

Familjeinvesteraren's picture
2
30
3
0
Familjeinvesteraren

Tack för det zlaskarn. Det känns faktiskt riktigt bra, inte minst som sagt utifrån semester samt att vi köpt en flygresa till en av våra bekanta!

Familjeinvesteraren's picture
2
30
3
0
Familjeinvesteraren

Tack för det zlaskarn. Det känns faktiskt riktigt bra, inte minst som sagt utifrån semester samt att vi köpt en flygresa till en av våra bekanta!

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.