Aktieinkomster
Likes
797
Antal inlägg
1347
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
15 mars 2016

Utdelningsbolag (tema utdelningar)- En doldis för oss svenskar

 

Det första tipset på ett utdelningsbolag här under temaveckan kommer bli en liten doldis för oss svenskar men när det kommer till utdelningar så ligger bolaget i topp.

Bolaget som jag pratar om är den amerikanska verktygstillverkaren, Stanley Black & Decker. Om ni kollar på bilden här ovanför så tror jag att de flesta känner till företaget men ur ett investeringsmässigt perspektiv är Stanley Black & Decker lite av en doldis, i alla fall för oss svenskar.

 

Stabil verksamhet med bra framtidsutsikter:

Stanley Black & Decker:s verksamhet består av bland annat tillverkning av verktyg, säkerhetslösningar, system för olika lager och förråd och metoder och system för organisering och det t.ex. inom sjukvården med mera. De flesta av oss känner som sagt antagligen igen Stanley Black & Decker:s produkter och dessutom använder sig många av oss av dem dagligen, även om man inte använder t.ex. något elverktyg dagligen. Deras produkter finns ute i vår vardag på fler sätt och på fler ställen än vad man kan tror och när man börjar kolla lite extra på bolaget så blir man ganska så snabbt förvånad över hur bred deras verksamhet är.

I dagens läge satsar Stanley Black & Decker ordentligt på olika tillväxtmarknaden och så vidare och det medför att potentialen i kombination med stabiliteten från den etablerade verksamheten blir riktigt intressant. Arbetet med fokus på tillväxt bådar riktigt gott inför framtiden och jag tror att Stanley Black & Decker kan komma att bli en rejäl vinnare på lång sikt framöver.

 

Utdelningarna ligger i en klass för sig:

Den stabila och breda verksamheten som hela tiden utvecklas kombineras här även med utdelningar som är i en klass för sig. Sedan 1968, alltså hela 48 år i rad har Stanley Black & Decker höjt sin utdelning och idag ligger direktavkastningen på mellan 2-3 %. De har även en bra utdelningspolicy som varken går ut att dela ut för lite eller för mycket. Balansen är väldigt bra då den både kan göra aktieägarna nöjda år efter år samt behålla möjligheterna för en fortsatt tillväxt och expansion.

Stanley Black & Decker är ett av de absolut bästa utdelningsbolagen på börsen i USA då de ligger i toppen rent utdelningsmässigt och gällande utdelningstillväxten. Att det här som sagt kan kombineras med en bra underliggande verksamhet i bolaget vilket ändå är det viktigaste i längden medför att det här är ett av de absolut mest attraktiva utdelningsbolagen i USA, även om bolaget är lite bortglömt och att inte speciellt många i Sverige pratar om det.

 

Köp och behåll:

Jag rekommenderar starkt att ni tar och kollar lite extra på det här första bolagstipset här under temaveckan. Aktien handlas på New York-börsen och dagens nivåer känns dessutom ganska så attraktiva ut så det här är ett riktigt köp- och behåll-case på lång sikt framöver.

 

 

Trevlig lunch!
David 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Taggar