Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
24 november 2015

De viktigaste detaljerna gällande Pfizers affär med Allergan

Igår meddelade de två läkemedelsbolagen Pfizers och Allergan att de kommer slås samman och därmed bilda det största läkemedelsbolaget i världen. Det här är som ni säkert förstår en enorm affär och eftersom att jag tror att många är intresserade av den så tänkte jag nu peka ut de viktigaste detaljerna.

Till att börja med innebär den här sammanslagningen att Allergan hamnar under Pfizers vingar och det nya bolaget kommer både heta Pfizer och att fortsätta handlas under Pfizers namn på börsen.   

Även om Allergan är den mindre aktören så är det rent juridiskt de som köper Pfizer. Det beror på att Pfizer och hela det nya bolaget då kan flytta sitt huvudkontor till Irland vilket kommer medföra en hel del skattefördelar framöver. Bolagsskatten kommer därmed kunna sänkas från cirka 25 % till ungefär 17 % och det är den största besparingen som det nya bolaget kommer att göra i och med den här sammanslagningen.  

När de här två bolagen slås samman så växer även ”nya Pfizers” produktportfölj markant och de kommer kontrollera några av världens mest kända och använda läkemedel och preparat. För att ge några exempel så kommer nu t.ex. Viagra och Botox att ingå i samma produktportfölj och dessa två produkter är Pfizers och Allergans flaggskepp. Även forskningsportföljen blir större och möjligheterna där växer markant, både ekonomiskt och resursmässigt.

Pfizer har under den senaste tiden fått ta emot en hel del kritik på grund av att många anser att de inte har fortsatt att utvecklas och förnya sig och nu kan man ju då lugnt säga att de får svar på tal. Som sagt så kommer nu världens största läkemedelsbolag att bildas och intresset ur ett investeringsmässigt perspektiv lär nog öka markant framöver.

 

Vad tycker ni om den här affären och om nya Pfizer?

 

David   

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar