Aktieinkomster
Likes
797
Antal inlägg
1347
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
29 november 2017

Min företagsägda portfölj- betydligt högre risk än utdelningsportföljen

I mitt tidigare inlägg från förra veckan som ni hittar här gick jag igenom och uppdaterade er om läget i min privata långsiktiga utdelningsportfölj. Nu tänkte jag även ta er in i världen för min företagsägda portfölj då en del av verksamheten i mitt bolag går ut på just sådana här ivnesteringar.

Till att börja med och som rubriken lyder så är risknivån betydligt högre i min företagsägda portfölj. Men det är också så att den har en helt annan inriktning och att jag har en helt annan strategi där. Här ligger nämligen fokus på lite mindre bolag med bra potential. Här letar jag alltså efter en så hög kursutveckling istället för direktavkastning från utdelningar.

Min företagsägda portfölj består just nu av nedanstående innehav:

  • A1M Pharma
  • Advencia
  • Angler Gaming
  • BrainCool
  • Cybaero
  • Irisity
  • myTaste
  • Precise Biometrics
  • Pricer
  • Seamless Distribution

 

Som jag nämnde och som ni kan se sitter den här portföljen på en hel del risk men jag ser det även som att potentialen överspeglar den risken. Den är som ni också säkert förstår väldigt volatil men just nu har min företagsägda portfölj faktiskt ökat i värde med hela 42 % så här långt i år och det är jag väldigt nöjd med.

Det här är tio bolag som jag valt i första hand för att jag verkligen ser en stor potential men också för att jag vill vara exponerad mot respektive bransch. Flera av bolagen har t.ex. gjort nyemissioner under året eller de senaste åren och dessa har jag deltagit i varje gång och det för att jag ansett att grunden och målet med respektive emission har varit helt rätt.

Just nu är jag väldigt nöjd med innehaven, fördelningen och exponeringen i min företagsägda portfölj och jag ökar på innehaven löpande när köptillfälle ges. Hittar jag något nytt litet intressant bolag så kommer jag plocka in det men just nu är jag som sagt väldigt nöjd med hur portföljen ser ut.

Min tidshorisont för dessa innehav är inte på något sätt spikad men en sak som är säker är att jag har innehaven för att göra en exit någon gång. Även det skiljer sig från min strategi för min privata utdelningsportfölj då jag där planerar att behålla innehaven i princip för alltid. Men i min företagsägda portfölj är alltså tanken att göra en exit när jag är nöjd med kursutvecklingen och jag anser att respektive bolag kommer stanna av lite i tillväxten.

 

Så här ser alltså min företagsägda portfölj ut men nu är jag nyfiken på hur ni andra långsiktiga investerare har lagt upp det? Har ni också en separat portfölj där ni har den här typen av innehav eller avstår ni dessa helt och hållet för att de inte passar in i er långsiktiga strategi? 

 

David

17 maj 2016

Veckans podcast: #Företagarpodden

Den här veckans podcast-tips blir #Företagarpodden som drivs av Günther Mårder och Jenny Rosenbaum från Företagarna som är Sveriges största företagarorganisation.

Podden i sig är mer eller mindre en rådgivningspodd där Günther och Jenny tar upp olika saker som rör just företagande och ger sina expertutlåtande och idéer kring lösningar för olika problem m.m. Den absolut bästa detaljen med podden tycker jag är att de tar in verkliga fall och frågor från t.ex. lyssnare och medlemmar och att lyssna på när Günther och Jenny verkligen djupdyker ner i olika problem och dilemman som vi företagare kan stöta på är väldigt fängslande.  

Jag är som ni säkert känner till vid det här laget själv egenföretagare och om jag ska vara hel ärligt så började jag lyssna på den här podden nästan enbart på grund av Günther och att jag tyckte att det var tråkigt att han hade lämnat #Sparpodden från nätmäklaren Nordnet.  Men i princip direkt när jag hade börjat lyssna så fastnade jag för hela # Företagarpoddens koncept och upplägg och även för Günthers kollega, Jenny. Hennes juridiska kunskaper och erfarenheter som hon på ett väldigt konkret sätt delar med sig av och använder i podden tycker jag är oslagbara och inte bara för att jag är väldigt intresserad av juridik utan framförallt för att hon kopplar ihop juridiken med livet för oss företagare.

Jag tycker att det absolut är ett måste att lyssna på #Företagarpodden om man är egenföretagare eller om man vill bli det men även om man inte är det då samtalsämnena är väldigt breda och ibland slinker det in t.ex. lite prat om investeringar och det är ju alltid trevlig, eller hur?

Ni kan provlyssna på #Företagarpodden direkt här nedanför och när ni gjort det får ni gärna dela med er av era tankar kring den.

 

David 

Taggar (blogg): 
6 maj 2016

Veckans podcast: Digitalpodden

Som jag då och då nämner och som ni kanske har förstått så är jag väldigt intresserad av tech, startups och företagande m.m. och därför tänkte jag den här veckan tipsa er om en podcast inom just det området.

Den här veckans podcast blir nämligen Digitalpodden som ges ut av Dagens Industris tech- och startup-sajt, Di Digital. Jag har tidigare tipsat er om Breakits podcast och dessa två liknar varandra en hel del då båda poddarna fokuserar på tech- och startupbranschen i framförallt Sverige men även i övriga världen. En riktigt bra och intressant detalj med just Digitalpodden tycker jag är att de varannan vecka kopplar in sin reporter som bor och arbetar i Silicon Valley i USA som då i princip är hela världens högkvarter för tech och startups. Via Digitalpodden kan man alltså inte bara få en väldigt bra genomgång av den svenska tech- och startupbranschen utan även direktrapportering från Silicon Valley och där brukar de varje gång ha flera riktigt intressanta spaningar att dela med sig av.

Ytterligare en rolig detalj som dessutom är väldigt ny är att de även ska börja släppa ett avsnitt varje vecka nu framöver, istället för varannan som det har gjort tidigare. Så nu kan vi alltså se fram emot att lyssna på Digitalpodden varje vecka och det kommer jag uppskatta och om ni inte har testat att lyssna på Digitalpodden än så länge så rekommenderar jag starkt att ni gör det, speciellt om ni är intresserade av just tech och startups men även om ni bara har ett allmänt intresse för investeringar för det pratas väldigt mycket även om sådant i podden.

 

Lyssna här!

 

Trevlig fredagseftermiddag!
David 

Taggar (blogg): 
29 mars 2016

Veckans podcast-tips: Businesspodden

Den här veckans podcast-tips blir en podd som jag verkligen fastnat för den senaste tiden och det är som rubriken säger podden, Businesspodden. Bara det namnet är ju fyllt med med en hög innovationsnivå, affärsanda och inspiration, eller vad tycker ni?

Podden i sig fokuserar sedan på att bedöma olika affärsidéer och som podden säger, ”bizza” eller dissa dem. Podden drivs av den unga entreprenören Josef Fallesen och försäljningsexperten Mikael Arndt och jag är övertygad om att podden skulle passa väldigt många personer här. Vissa kanske till och med vill skicka in sin affärsidé och få den bedömd och om inte så kan ni bara låta er inspireras av avsnitten i sig. En väldigt stort plus i kanten tycker jag är att de löpande har inbjudna gäster som också får vara med och bedöma affärsidéerna och oftast kan de koppla samman sin vardag med det som sa bedömas just den gången.  

 

Ni lyssnar på Businesspodden här!

 

 

 

Trevlig kväll!
David 

Taggar (blogg): 
26 mars 2016

Veckans ”citat”: ”Either you run the day, or the…

Den här veckans ”citat” är några ord som jag tycker att alla ska fundera över nu under påsken och det oavsett om man kopplar det samman med sitt dagliga arbete, med sin trading eller med sina investeringar m.m.

 

Veckans citat är: ”Either you run the day, or the day runs you”

 

Det är ju egentligen inte svårare än så att antingen tar man kontroll över sina dagar eller så låter man sig själv bara kastas runt på ett sådant sätt att dagen styr helt och hållet. Det är i praktiken såklart lite svårare att tillämpa men när man väl får kontroll på det så kommer man märka en stor skillnad. I det stora hela handlar det till största del om planering och en bra struktur och om man ser till att vara stenhård med det så gott det går varje dag så kommer man komma väldigt långt, det har i alla fall jag märkt i min vardag och det oavsett om det gäller mina investeringar eller mitt företagande.

 

Hur fungerar er vardag? Har ni några intressanta tips på hur man tar kontroll över sina dagar?

 

 

David  

Taggar (blogg): 
9 mars 2016

Veckans podcast-tips: Produktivitetsbloggens podcast

 

Den senaste tiden har jag pratat mycket om företagande och hur man driver eget företag effektivt, lönsamt och på ett sätt som passar just en själv m.m. Ni hittar alla inläggen om företagande här.

Men nu är det dags för ännu ett podcast-tips och den här veckan vill jag slå ett slag för en podcast som mycket väl kan vara en bra inlärningskälla för oss företagare, nämligen Produktivitetsbloggens podcast.

Produktivitetsbloggens podcast fokuserar på hur vi kan bli mer produktiva i t.ex. vårt arbetsliv och i vår allmänna vardag. Avsnitten släpps en gång i veckan och de är ungefär 15 minuter lång vilket jag tycker är perfekt då man verkligen kan ta sig tiden att lyssna och efteråt även testa de tips och idéer som personerna i podcasten delar med sig av.  

Så om du vill ha snabba och konkreta tips som är lätta att tillämpa och testa i praktiken så rekommenderar jag att ni testar att lyssna på Produktivitetsbloggens podcast och det oavsett om ni är egenföretagare eller inte. Jag tror att vi alla ständigt söker efter metoder som gör oss mer produktiva, eller hur?

 

 

Lyssna på Produktivitetsbloggens podcast här!

 

 

David 

Taggar (blogg): 
8 mars 2016

En ny heltäckande idé

Eftersom att hela mitt koncept, Aktieinkomster och allt runt omkring det är en väldigt stor del av min vardag så sitter jag nästan hela tiden och funderar på hur jag kan utveckla konceptet och göra det ännu bättre och mer användbart. Nu under den senaste tiden har jag kommit på, skissat på och testat en ny detalj som jag nu kommer lansera för alla er läsare som är intresserade och den kommer förhoppningsvis vara ytterligare ett användbart hjälpmedel i er ekonomiska vardag.

Under det här året har jag nämligen testat omvandla Efterbörsen till ett mejlutskick likande min morgonrapport som jag skickar ut varje börsmorgon. Efterbörsen är min dagliga rapport efter den svenska börsstängningen varje dag där jag går igenom de viktigaste sakerna från respektive börsdag. Resultatet och responsen från det här testet har varit fantastiskt bra och därför har jag nu valt att ta den här idén vidare och göra den verklig.

Från och med idag och efter alla börsstängningar framöver kommer alltså Efterbörsen att skickas ut via mejl och då ingå i samma koncept som Morgonkollen (min morgonrapport). Alla som är anmälda till Morgonkollen kommer automatisk även få Efterbörsen framöver och om ni ännu inte är anmälda så gör ni det enkelt via att klicka på bilden här nedanför. Båda utskicken kommer självklart att fortsätta vara helt gratis.

 

 

Via den här nya idén och utvecklade konceptet hoppas jag att jag varje dag kommer kunna ge er väldigt bra och lättförståeliga helhetsöverblickar och genomgångar av det aktuella börsläget och allt där omkring. Hela min tanke och mitt mål är att ni på ett så smidigt och enkelt sätt som möjligt ska kunna hålla kolla på det ekonomiska läget varje dag och på så sätt kunna spara och investera på ett bättre och mer lönsamt sätt.

 

Vad tycker ni om det här nya upplägget? Det är trots allt ni läsare som det här är till för och det är ni som kommer ta del av utskicken så det vore väldigt roligt att höra vad ni tycker?

Håll utkik efter Efterbörsen i er mejl ikväll!
David   

4 mars 2016

Så här lyckas du som egenföretagare, del 5- Se till så att du kan jobba vart som helst

 

Nu har vi då kommit till den femte och för den här gången även sista delen när det kommer till min serie med tips om hur man kan göra sitt liv som företagare bättre och mer effektivt. Ni hittar alla de andra tidigare delarna här och dessa handlar om bland annat tekniska tjänster, appar och anställningar m.m.

Idag tänkte jag prata en del om hur viktigt det är att man som egenföretagare har möjlighet att arbeta överallt, vart man än befinner mig. Här säger jag absolut inte att man ska jobba hela tiden men att möjligheten finns om man nu skulle behöva det är otroligt viktigt.

 

Se till att du kan om du måste:

Det absolut viktigaste som jag har lärt om hur sköter ett framgångsrikt företag är att man måste se till att man kan arbeta vart som helst och när som helst. Att ha eget företag är verkligen inte som att vara anställd för det är i slutändan här enbart man själv som bär hela ansvaret och det ansvaret handlar ju egentligen kort och gott om att kunna försörja sig själv och sin familj om man har en sådan. Därför är det ett måste att man ser till att man som sagt alltid kan arbeta och lösa vissa situationer oavsett om man befinner sig på semester på annan ort eller något liknande.

Även om man t.ex. har bestämt att man ska vara ledig i en vecka och att man förberett allt arbete så att det ska bli möjligt så kan det uppstå situationer då man måste vara tillgänglig och kunna hantera vissa saker. Har man förberett sig väl innan kanske inte det kommer att bli aktuellt och då får man sin semester men det är viktigt att man är beredd på att det kan hända, det anser jag är A och O när det kommer till att vara egenföretagare för om man inte är beredd att leva på det sättet så kanske det livet inte passar in.      

 

Tekniska detaljer:

För att göra det möjligt att arbeta var som helst och när som helst så krävs det såklart olika hjälpmedel och dessa kan ju variera ganska så mycket beroende på vilken typ av verksamhet man bedriver. För min del kan jag komma väldigt långt med en dator, en mobiltelefon, en surfplatta och självklart en internetuppkoppling på dessa. Har jag bara det så kan jag i princip driva mitt företag var som helst och när som helst och av just den anledningen ser jag till att jag alltid har tillgång till dessa saker för då är hela den här faktorn löst för mig.

Det enklaste om ni vill lösa det här och också se till att ni och ert företag hela tiden är fullt förberedda är att ni gör upp en lista på de saker ni behöver. Sedan när ni har identifierat dessa saker så ser man till att man alltid har de tillgängliga, t.ex. att man alltid har med dem i sin portfölj eller liknande, precis som jag själv har.      

 

Lär dig samtidigt att koppla bort:

Även om det är viktigt att alltid vara tillgängliga och kunna sköta sitt arbete var som helst och när som helst så är det också minst lika viktigt att man lär sig att koppla av och koppla bort när man har möjlighet till det. Att vara förberedd och tillgänglig är absolut inte samma sak som att man alltid ska eller måste arbeta. Om man har möjlighet att vara ledig så ska man se till att vara det för annars kommer man att slita ut sig själv väldigt snabbt och då kommer ingenting bli bra i slutändan eller i längden.

 

Jag hoppas nu att alla de här tipsen har och kommer hjälpa er att driva era företag framgångsrikt. Gällande just den här sista delen så kan ni koppla ihop den med alla de andra delarna och få konkreta tips på hjälpmedel och så vidare så jag rekommenderar att ni även tar del av de inläggen.  

 

 

Ha en bra fredagseftermiddag!
David 

Taggar (blogg): 
3 mars 2016

Effektivt och lönsamt företagande, del 4- Appar som alla företagare måste ha

 

Nu har vi alltså kommit till den fjärde och då också till den nästa sista delen av min inläggs-serie med tips på hur man som egenföretagare kan göra vardagen lite bättre och effektivare. I de tidigare delarna har jag gått igenom alltifrån anställningar till olika digitala tjänster m.m. och ni hittar del 1 här, del 2 här och del 3 här och som jag sagt tidigare så rekommenderar jag starkt att ni läser dessa delar först.

I dagens inlägg tänkte jag kolla lite på olika appar till våra telefoner, surfplattor och datorer och allt vad de nu kan vara för enheter. Jag har här nedanför nämligen satt ihop en lista med ett antal appar som alla företagare måste ha och som helt klart kan förenkla och förbättra ens vardag.

 

Bankappen:

Till att börja med tycker jag att bankappen från den bank där ens företag har sina finanser är ett måste. Via att ha dessa appar kan man alltid ha full koll på företagets ekonomi och jag tror inte att jag behöver säga så mycket mer än så för just det är ju A och O när det kommer till att driva företag.

 

Skatteverket:

En annan app inom samma kategori är den ifrån svenska Skatteverket. Här kan man nästan sköta alla företagets ärenden som man har hos skatteverket och det jag personligen och mitt företag använder den mest till är att kolla upp viktiga datum m.m. För att vara en statlig myndighet tycker jag faktiskt att Skatteverket har lyckats väldigt bra med sin app och även med sin hemsida för den delen.

 

Evernote:

Nu kommer vi till min absoluta favorit-app, nämligen Evernote. I grunden kan man säga att Evernote är till för att spara anteckningar m.m. men egentligen är den mycket mer än så. Till att börja med är Evernote synkad med alla våra enheter så att vi alltid har tillgång till all vår information. Sedan kan man t.ex. fota av dokument och kvitton och tack vare den smarta kamerafunktionen så skapar Evernote riktiga dokument av fotot som är betydligt lättare att läsa och ta del av än vad ett vanligt foto är. Sedan finns det även några riktigt bra funktioner gällande presentationer och delning av anteckningar med andra och så vidare.

Evernote finns både i en gratisversion samt i flera olika betalversioner och att betala någon enstaka 50-lapp i månad eller liknanden tycker jag är mer än värt när det kommer till Evernote.

 

Lagringsapparna:   

I ett av de tidigare avsnitten så pratade jag om olika lagringstjänster som är molnbaserade. Här är det självklart att man även ska ha dessa appar i sina enheter så att man alltid kommer åt alla sin filer. De flesta sådana här lagringstjänster som t.ex. Google Drive, OneDive och Dropbox m.m. erbjuder appar så dessa är enligt mig också ett måste.

 

Office-paketet:

Alla känner nog till Office-paketet från Microsoft som bland annat innehåller Word, Excel och PowerPoint m.m. Men det inte alla känner till är att dessa nu för tiden finns för t.ex. våra mobila enheter och om man har ett abonnemang på dessa program så ingår oftast även de mobila versionerna.

Via att ha dessa i t.ex. sin mobiltelefon kan man alltid öppna sina dokument eller dokument som man får skickade till sig och även redigera dem, oavsett om man sitter vid dator eller inte och det har varit guld värt för mig.

 

Google Calendar:

Någon form av kalender-app är självklart också ett måste. Här finns det en rad olika alternativ och de flesta är väldigt lika. Jag föredrar dock Google Calendar då den är väldigt lättanvänd, bra designad och framförallt så kan man på ett väldigt enkelt sätt navigera mellan flera olika kalendrar och även dela sina kalendrar med andra så att andra kan boka in saker.

 

Tidsapp:

Att mäta hur många timmar som vi arbetar är någonting som vi företagare ofta glömmer bort. Men det är väldigt viktigt då vi t.ex. kan se hur lönsamma våra projekt faktiskt är, det blir enklare att rapportera nedlagd arbetstid till slutkunden samt att vi får se svart på vitt hur mycket vi jobbar och bara det kan vara värt att reflektera över.  

Här är min favorit appen, TimeLog där man alltifrån kan mäta hur många timmar man jobbar per dag till att ta tid på olika enskilda projekt m.m. Den finns både som en gratisvariant och en betalversion som kostar alltifrån någon 50-lapp till ett par hundra kronor och här är det bara att välja den nivån som man och ens företag behöver.

 

Att-göra-app:

Olika antagningsappar i alla ära men ibland vill man bara ha en enkel att-göra-lista där man kan bocka av det man har gjort. Här använder jag appen, Clear (kostar ungefär 50 kronor) dagligen och det är en av de få sådana här appar som jag faktiskt tycker uppfyller sitt syfte.

 

En palts för våra lösenord:

Nu för tiden har man olika konton och lösenord på en rad olika ställe på t.ex. på internet. Det kan t.ex. handla om konto hos leverantörer av kontorsmaterial hos någon annan butik med mycket mera och här kan det bli väldigt rörigt ganska så snabbt. Appen Dashlane kan dock här vara till stor hjälp då den samlar och ordnar upp alla sådan här information och det självklart med en bra underliggande säkerhet. Jag skulle inte klarat mig utan den här appen.

 

Avslappning:

De flesta egenföretagare arbetar otroligt mycket och ibland behöver man faktiskt ta en kort paus där man bara får andas och sätta sig ner en stund. Här använder jag appen RealTimer (som är gratis) nästan dagligen och den består av en timer som illustreras av ett stearinljus som brinner ner.

Jag brukar kanske en gång om dagen sätta den på 10-15 minuter och antingen bara sitta i ett mörkt rum och koppla av och kolla på stearinljuset eller blunda helt. Hela tanken här är att man ska få andas ut och för mig fungerar det här riktig bra så det rekommenderar jag starkt.  

 

Jag hoppas att dessa tips kommer till användning och om ni har några bra tips får ni hemskt gärna dela med er av dem i kommentarsfältet här nedanför.

 

David    

Taggar (blogg): 
2 mars 2016

Lyckas med ditt företag- Våga anställa!

Nu har jag kommit till den tredje delen (av fem) när det kommer till mina tips och tricks om hur man kan göra livet som egenföretagare bättre, effektivare och roligare m.m. Del 1 och del 2 är riktade åt det digitala hållet och ja rekommenderar starkt att ni läsare dessa delar först.

Under dessa delar pratade jag en del om att man måste våga ta in hjälp och det tänkte jag idag spinna vidare på idag då jag nu tänkte fokusera på att man som företagare måste våga anställa andra personer.  

 

Våga ta in hjälp:

Vi lite mindre företagare i Sverige är överlag väldigt dåliga på att ta in hjälp från andra personer och det speciellt när det kommer till att anställa fler personer. Vi är alldeles för rädda för att våra företag inte ska klara av att ha flera anställda, att företaget i längden inte kommer ha ekonomi för det och att det inte ska finnas tillräckligt mycket att göra för de andra anställda löpande i längden m.m. Dessa tankar måste vi komma ifrån då det är ganska så uppenbart att hjälpen från t.ex. ytterligare en anställd behövs, för annars skulle vi ju oftast inte tänkt den tanken från början.

Att inte våga ta in hjälp och anställa kan också slå tillbaka negativt då man kanske inte kan ta tillvara på de tillväxtmöjligheter som finns eller att man då jobbar alldeles för mycket själv och sliter ut sig och då blir faktiskt inte resultatet speciellt bra i slutändan. Så överlag måste vi våga att anställa till en mycket högre grad och nu ska jag visa er att det inte behöver vara en så stor orosfaktor.   

 

Räkna på det:

Det första man ska göra när man känner att man behöver anställa ytterligare en person är att räkna på det. Här handlar det både om att räkna hur mycket ens företag har råd att en ny anställd kostar men man måste också räkna på att det kommer finnas jobb åt den personen framöver och inte bara just nu för stunden under kanske ett par veckor. Här föredrar jag alltid att räkna på det hela ur ett relativt långsiktigt perspektiv som ofta innebär två år eller mer och via att göra det kommer man få ett väldigt bra perspektiv på vad ens företag behöver och klarar av.  

 

Anpassa det hela efter ditt företag:  

När man sedan då vet att det finns ett behov för att anställa samt att man vet exat vad ens företag har råd med och hur mycket arbete som finns att erbjuda börjar det handla om att anpassa anställningen efter just ens eget företag. Via att göra det här förarbetet vet man om det är en till heltidsanställd som man behöver eller om man bara behöver någon som arbetar ett par timmar i veckan.

Det är det här steget som är det absolut viktigaste för eftersom att varje företag är unikt så måste man också anpassa anställningarna där efter. Problemet här ligger i att många inte tänker på att man kan anpassa anställningarna mer eller mindre exakt efter vad man behöver och det ävenom det t.ex. enbart handlar om ett par timmar i månaden och det är det viktigaste att veta när det kommer till anställningar.  

 

Det här har förändrat mitt företag:   

För bara något år sedan var jag och mitt företag lika rädda för att anställda som många andra är. Jag oroade mig över ekonomin och arbetsuppgifter m.m. men när jag väl började bryta ner det hela i dessa olika delar och såg möjligheterna gällande anpassningar efter mitt företags behov, då öppnades allt helt plötsligt upp på ett helt nytt sätt och jag började som sagt se möjligheterna istället för orosfaktorerna.

Ett av mina mål för mitt företag det här året var att anställa en person och det har jag nu faktiskt uppnått. Det är absolut ingen heltidsanställning utan det handlar om att den person som jag har anställt arbetar hos mig under allt ifrån några timmar per vecka till ett par veckor i månaden, beroende på hur mycket arbete det finns att göra.

Det här har helt klart förändrat och förbättrat hela mitt företag och jag är väldigt glad att jag vågade ta det här steget. Därför vill jag nu i och med det här inlägget uppmana alla företagare där ute till att verkligen våga anställa men se till att göra förarbetet ordentligt och anpassa anställningen efter ditt företags behov. Jag lovar er att ni inte kommer bli besvikna om ni använder er av dessa metoder utan det kommer snarare antagligen bli så att ert resultatet på de flesta håll och kanter kommer att förbättras.

 

Finns det några egenföretagare här? Det vore i så fall roligt om ni vill ge er syn på det här med anställningar!

 

 

David       

Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Taggar