Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
14 juni 2016

6 finansiella misstag som man bör undvika

Det finns många finansiella fällor ute på marknaden och det bästa man kan göra för att undvika dem är att känna till dem och ha kunskap om dem. Därför tänkte jag här och nu gå igenom 6 sådana här finansiella fällor och ge er läsare kunskap om den så att så många som möjligt förhoppningsvis kan undvika dem i framtiden.

Dessa tips på saker som man ska undvika har överlag med ekonomi att göra men om ni fortsätter att läsa så ska ni se hur allt har med investeringar och sparande att göra och hur allt hänger ihop.

1.

Den första fälla som är väldigt lätt att undvika är att man absolut inte ska missa och överskrida sin budget. Om man gör det så tvingas man oftast plocka in pengar från t.ex. sina sparkonton och då har man satt käppar i hjulet på det planet. Men via att göra en ordentlig och detaljerad budget redan från början så kan man enkelt undvika att budgeten spricker och det kommer man kunna tjäna mycket på i längden.

2.

En annan fälla som man lätt hamnar i är att man sparar alldeles för lite pengar varje månad. Det här hänger ihop med den ovanstående budgeten och det gäller här att hitta den perfekta balansen och verkligen få in ett ordentligt sparande i sin budget varje månad.

3.

När vi ändå är inne på sparande så är det även viktigt att man har en buffert tillhands. Det kommer alltid att då och då uppstå oförutsedda kostnader gällande t.ex. sitt hem med mera och då gäller det att ha pengar tillhands. Här är det bra om man har ett separat buffert-sparande då det inte är bra att behöva ta ifrån sitt vanliga sparande för då kanske man måste sälja av aktier eller fonder med mera och det kan bli kostsamt om man hela tiden måste göra det.

4.

När det kommer till sitt sparande och sina investeringar så gäller det att ha en spridd portfölj. Vissa investeringar kommer med tiden gå bra och andra sämre och en sak som är säker är att man aldrig enbart kommer hitta de som bara utvecklar sig uppåt hela tiden. En välspridd portfölj är alltså ett måste enligt mig om man i längden vill lyckas med sina investeringar. Så fall inte ner i fällan att bara ha ett fåtal investeringar i era portföljer i längden för det kan bli kostsamt.

5.

Många som är anställda på större företag får chansen att direkt via sin lön köpa aktier i företaget månadsvis. Det kan många gånger vara en bra affär i längden men här måste man vara försiktig så att man inte riktar en för stor del av sina investeringar mot enbart ett företag. Det är som under punkten ovan aldrig bra att ha för dålig spridning i sin portfölj och om minimibeloppet för att köpa aktier direkt på sin lön i ett företag är för stort så kanske det är bättre att avstå.

6.

Slutligen så har jag ett sista tips på en fälla som man ska undvika och det är ett tips som jag vet att alla inte håller med mig om men för att få ut så mycket som möjligt av sitt sparande och sina investeringar så tycker jag att det här är ett måste. Det jag pratar om är jag tycker att man i längden ska hålla sig borta från fonder och direkt investera i aktier på egen hand istället. Det beror på att fonder medför avgifter och äter upp avkastningen. När man istället investerar direkt i aktier så får man själva ta del av hela kakan som består av avsaktning och utdelningar med mera istället för att fondbolagen ska ha sin del. Dessutom kommer man i längden ha stor nytta av den kunskapen som man hela tiden tar in och de lärdomar man får om man sköter sina investeringar helt på egen hand.          

 

Dessa saker som jag nu har nämnt är enligt mig ganska så enkla att undvika om man bara gör allt på rätt sätt och om man gör sitt förarbete ordentligt. Men trots det så kan man i längden tjäna väldigt mycket på att undvika dessa enkla saker så belöningen och potentialen här är väldigt stor och det gillar vi investerare, eller hur?

 

David 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar