Aktieinkomster
Likes
787
Antal inlägg
1324
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Efterbörsen: Fokus mot rapportsäsongen men inga styrkor än så länge…

Efterbörsen, torsdag den 28:e januari 2016

 

Dagens viktigaste:

  • Börsöppning nedåt
  • Fallande trend under dagen
  • Råvarumarknaden mot strömmen
  • Blandade bolagsrapporter
     


Stockholmsbörsen öppnade idag nedåt för att sedan ganska så snabbt börja röra sig upp mot nollstrecket igen. Den uppgången höll dock inte i sig utan som ni kan se på grafen här ovanför började börsen att leta sig nedåt igen för att sedan även avsluta ganska så svagt. Indexet OMXS30 avslutade dagen på – 2,36 %.

Under dagen har dock råvarumarknaden rört sig mot strömmen och faktiskt presterat ganska bra. Det ser eventuellt ut att kunna hålla i sig även i USA nu under kvällen.

För övrigt på makrofronten så har Storbritannien kommit in med starka BNP-siffror. I Sverige har det dock inte varit lika positivt då både siffrorna gällande detaljhandeln samt arbetslösheten kom i sämre än väntat och det har bidragit till den negativa trenden under dagen.

Men överlag så är det bolagens rapporter som drar åt sig marknadens fokus just nu vilket jag tycker är väldigt roligt. Om vi börjar med H&M:s rapport så tycker jag att den kom in ganska stabilt men både jag och börsen blev lite besviken på att utdelningen inte kommer höjas någonting från förra årets nivåer på 9,75 kronor per aktie. Ytterligare två tråkiga rapporter kom från Atlas Copco och Tele2. Atlas Copco missade förväntningarna en aning men Tele2 missade både förväntningarna gällande resultatet och gällande framtidsutsikterna för år 2016 och det straffade marknaden dem för. Även Getinge överraskade negativt både resultatmässigt och utdelningsmässigt men däremot så togs rapporterna från Electrolux och NCC emot väldigt positivt av marknaden men överlag så har de negativa tolkningar av t.ex. jätten H&M:s rapport tagit över lite för mycket och tryckt ner börsen.

USA-börserna har idag inlett dagen åt andra hållet, nämligen uppåt. Det verkar dock som att läget där förblir volatilt vilket gör att börsläget blir osäkert och de inledande rörelserna behöver inte betyda speciellt mycket. Dessutom så fortsätter bolagsrapporterna att rulla in på löpande band även i USA under kvällen så mycket kan hända då de har ganska så många handelstimmar kvar än så länge.       

 


Trevlig kväll!
David      

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (147)
Oct (2)

Taggar