ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
15 oktober 2015

Inköp Walmart, ökar på mitt cashflow

Igår kom Walmart med en ganska så svag rapport och marknaden reagerade därefter, aktien ner ca 10% och direkt såg jag ett köpläge =)

 

 

Eftersom Walmart endast har en utdelningsandel på ca 40% känner jag mig väldigt trygg i innehavet även om det stormar då och då. Januari, April, Juni och September är de månader bolaget brukar dela ut pengar till sina ägare, min snittinköpskurs ligger på ca 491 kronor och även om jag inte bryr mig så extremt mycket om själva kursen så tror jag vi på lite längre sikt kommer att ligga stabilt över 500 kronor.

Detta inköp ökar på kassaflödet i min utdelningsportfölj och även om det inte är några stora summor det handlar om kommer det göra skillnad i det stora loppet.

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (blogg): 
10 september 2015

Utdelning Walmart

Igår kom utdelningarna från Walmart in på kontot. Jämfört med samma period förra året ökade utdelningen med +22,2% (samma antal aktier) Detta är en riktigt bra ökning och förhoppningsvis fortsätter det i samma veva år efter år. Walmart är ett sådant som man kan köpa och "stoppa i byrålådan" 

 

 

I övrigt ligger jag ganska lågt med nyinköp och kommer antagligen göra det ett tag framöver, dock blir man lite sugen på att köpa aktier månadsvis nu när courtaget är så pass lågt. Fördelen med att köpa bolag som delar ut per kvartal eller t om månadsvis är att ränta-på-ränta-effekten snabbas på en hel del.

Hur många affärer gör Ni i snitt per år?

Taggar (blogg): 
3 juni 2015

Utdelning Walmart

I morse såg jag att pengarna från Walmart kommit in på kontot. Jämfört med samma period föregående år ökade utdelningen med +29%

 
Även om det inte är någon stor summa så är det riktigt motiverande att det kommer in utdelning varje månad framöver från Northwest Healthcare Properties. Det är detta bolag och McDonalds som också kommer att dela ut pengar till Ekonomisk Trygghet i Juni månad.

Satsar Ni läsare på att ha ett stadigt "cash-flow" eller fokuserar ni mer på värdeökning av aktierna?

Mvh
Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)