ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
5 juli

Utdelning Coca Cola

Igår kom utdelningarna från Coca Cola in på kontot

 

Jämfört med samma period föregående år så ökade summan med +5,9% vilket är helt ok. De senaste tre åren har aktien i dagsläget bara stigit ca 6% men om man räknar in alla utdelningar som kommer in under årens lopp blir det en helt annan femma. Det är just dettta som är så skönt med utdelningar som man nästan kan se som en sorts årlig ränta med viss risk. Den dagen man säljer sina aktier blir värdestegringen bara en riktigt fin bonus (eller förlust i vissa fall) 

Nu ska jag fortsätta läsa igenom Teslas Q2 som verkar har fått aktien i rörelse nedåt p.g.a. en liten miss i antal levererade bilar, spännande!

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
18 juni

Trevliga utdelningar in på kontot

I Fredags kom det in lite trevliga utdelningar på kontot:

 

Realty Income
Jämfört med samma period föregående år så ökade utdelningssumman med +10,9% (omräknat till samma antal aktier) Under förra året så tankade jag på med ytterligare aktier i detta bolag så iår blir det ännu mer likvida medel som pumpas in från Realty Income, trevligt!

 

Northwest Healthcare properties

I jämförelse med samma period som förra året så ökade summan som kom in från detta bolag med blygsamma +1,58% Det har inte varit några större utdelningshöjningar i Northwest under året men vad som rättfärdigar detta bolag i min portfölj är den fina direktavkastningen som föregående år låg på ca 7,5%  Det är alltså själva "räntan" på investeringen i Northwest exklusive själva värdeökningen på andelen som jag äger i bolaget.

Jag tror faktiskt detta var alla utdelningar som ska komma in första halvåret. McDonalds är sålt så dessvärre kommer det inga pengar därifrån denna månad. Med detta sagt så kan jag konstatera att efter första halvåret så ligger jag ca -3,0% jämfört med föregående år. Ajaja det lät ju inte bra alls!?

Nu är det dock inte så illa som det ser ut. H&M har valt att dela upp sin utdelning vid två tillfällen. Även Castellum har hakat på denna trend. Med detta i åtanke så känns det ändå väldigt tryggt att pengarna rullar in som dom ska. I slutet av året vet vi på svart och vitt hur stor utdelningstillväxten i portföljen blev.

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
8 juni

Utdelning Walmart och sålt Tesla

Igår kom utdelningen från Walmart in på kontot. Jämfört med samma period föregående år så ökade summan med +9,6% vilket är riktigt bra. Detta bolag känns väldigt tryggt att ha i portföljen. I ärlighetens namn så har jag under de fyra åren bolaget legat i portföljen inte varit speciellt aktiv med att kolla årsrapporter och dylikt. Walmart har helt enkelt lagts i byrålådan och nästan glömts bort. I många fall kan sådana här investeringar vara bättre än korta affärer med avancerade algoritmer som signaler. 

 

På tal om korta affärer så sålde jag precis mitt lilla innehav i Tesla Motors. I runda slängar så köpte jag på 295$ och sålde på 362$ Det ska bli spännande att se i morgon hur stor procentuell vinst jag gjorde. Detta blir min tredje "trade" i Tesla på en ganska kort tid och jag kommer att knåpa ihop ett lite excel-ark för att dokumentera alla kortsiktiga affärer som görs i bolaget. Kursen fortsätter att ticka uppåt under kvällen, kommer vi att nå 400$ innan Model 3 släpps? 

Lite klurigt är det nu när kursen rusar som den gör. Jag är lite kluven till detta eftersom jag vill att det ska gå bra för Tesla och även kanske i framtiden äga en Model S/3, samtidigt vill jag tjäna pengar på aktien och hoppas på ett litet fall inom en snar framtid....

 

Mitt mål med den kortsiktiga handeln i Tesla är att ta hem en vinst på minst 20% innan försäljning vid varje affär. Så här ser det ut för närvarande:

Trade 1: 21,4%

Trade 2: 18,8%

Trade 3: ca 18 - 19% ? 

(Återkommer inom kort med mer info om varje trade)

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
17 maj

Pengar rullar in som dom ska

I dagarna har det rullat in lite cash på kontot i form av utdelningar:

 

Hennes & Mauritz

Detta året är första gången H&M valt att dela upp udelningen i två delar under året. Igår kom det in 4,90 kr per aktie på kontot. Totalt kommer jag då alltså få in 9,80 kr per aktie under detta året. Jämfört med föregående år så ökar utdelningen med blygsamma +0,5% Många inkl jag själv är lojala aktieägare i H&M och har varit det under många år, men nu vill vi se att trenden vänder, gärna under detta året....

 

Procter&Gamble

Jämfört med samma period föregående år så ökade summan (samma antal aktier) med +10% vilket är riktigt bra! Även själva aktiekursen har hängt med bra under mina år som aktieägare så detta bolag är jag verkligen nöjd med.  Det enda som man kan anmärka på är att utdelningsandelen som ligger på ca 74% är något hög, även för ett sådant här stort stabilt bolag.

 

Realty Income

Jämfört med samma period föregående år och omräknat till samma antal aktier så ökade utdelningssumman med +12% Realty Income är och kommer förhoppningsvis vara ett stabilt bolag i portföljen som levererar en stabilt kassaflöde varje månad.

 

Än så länge känns det riktigt bra angående utdelningstillväxten i min portfölj under 2017. Även om en del bolag har valt att dela upp sina utdelningar under året så ligger jag redan nu en bra bit föregående års summa vid samma tidpunkt. I slutet av Juni är det delårsavstämning och förhoppningsvis blir det enklare att de huruvida mina utdelningsmål för 2017 kommer att uppnås. 

 

Kvar att dela ut denna månad är Northwest Healthcare Properties.

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
19 april

Påsken över, då kör vi igen

Nu är påsken över och äntligen kan man koncentrera sig på börsen igen. Tänkte mjukstarta med att lista de utdelningar som har kommit in på kontot under den senaste tiden.

Coca Cola

Jämfört med samma period föregående år så  ökade summan med +16,7% Riktigt bra utdelningstillväxt på ett sådan här "gammal" bolag.

 

Walmart

Jämfört med samma period föregående år så ökade summan med +12,6% Även detta amerikanska bolag levererar och jag är nöjd. Kommer dock titta lite närmare på utdelningsandelen framöver så den inte sticker i höjden (gäller även Coca Cola och Mc Donalds)

 

ICA

Här ökade summan med blott +5% vilket iof är helt ok, fördelen (eller nackdelen) med Svenska bolag är att man slipper valutarisken.

 

Fortum

Jämfört med samma period föregående år så ökade summan med +4,1% Fortum är ett bolag som är listat i Finland.

 

Realty Income

Jämfört med samma period föregående år så ökade summan med +17% (omräknat till samma antal aktier) Jag äger mer aktier nu i detta bolag än vad jag gjorde föregående år. Om man bara tittar på själva summan som kom in på kontot så dubblerades den i princip.

 

Det var det hela än så länge. Förhoppningsvis kommer det in pengar från Hemfosa och Northwest innan denna månad är över. I övrigt så har det inte blivit några nya aktieköp på ett bra tag när det kommer till utdelningsaktier. Vi får se vad Maj månad bjuder på...

 

Mvh

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
17 mars

Diverse utdelningar in på kontot

I dagarna har det trillat in utdelningar på kontot. Bland annat har grabben fått lite pengar från Johnson&Johnson. Jag själv fick från dessa två eminenta bolag:

McDonalds

Jämfört med samma period föregående år så öka summan med +12,6% Riktigt go ökning och det finns inga tvivel angående detta bolag, McDonalds stannar kvar i portföljen. Jag har ägt denna aktie i ca 3-4 år och om en försäljning skulle ske idag så hade jag gjort en vinst på ca +85% exklusive utdelningar, en riktigt bra affär med andra ord.

 

Realty Income

Denna månadsutdelare fortsätter att leverera kosing. Jämfört med samma period föregående år så ökade summan med +12,7% (omräknat till samma antal aktier) Jag har haft detta innehavet i lite över ett år och värdestegringen på aktien ligger i dagsläget på ca +10% Min son har också Realty Income i sin portfölj. Han har legat inne i bolaget i ungefär 1,5 år och har idag en värdestegring på ca +40% Där ligger man med andra ord i lä...

 

I April månad kan det bli mycket action i portföljen. Följande bolag kommer då att dela ut:

Hemfosa

Fortum

Walmart

Coca Cola

ICA Gruppen

Northwest Healthcare

Realty Income

 

Vi ses snart igen!

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

 

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
11 mars

Utdelning Microsoft

Igår kom årets första utdelning från Microsoft in på kontot.  Jämfört med föregående år så ökade summan med ca +16,5% (omräknat till samma antal aktier, har tankat lite till under 2016)

 

En riktigt go ökning, övriga bolag som delar ut i Mars månad kommer att vara Castellum, McDonalds, Realty Income och Northwest Healthcare.

För övrigt så ligger jag ganska lågt med nya aktieinköp, har börjar trada lite med Tesla. Vet inte om man kan kalla det Trading eftersom det handlar om realtivt långa affärer. Förhoppningen är att kunna sälja någon gång i Maj/Juni med en vinst på ca 20-30%.

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
4 mars

Barnens portföljer

I dagarna har det trillat in lite utdelningar i barnens portföljer. Grabben fick sin första peng från Pfizer och tjejen fick lite några kronor från HCP Inc.  Angående Pfizer så blev jag lite förvånad att det drogs källskatt eftersom aktien är listad i Sverige, dock har bolaget sitt ursprungliga säte i USA. Någon som har koll på detta?

Grabbens portfölj

Realty Income

Industrivärden

Johnson & Johnson

Pfizer

A&T

H&M

Avanza Zero

 

Dotterns portfölj

HCP

H&M

Ratos

Fingerprint Cards

Avanza Zero

 

Grabbens portfölj har utecklats exempariskt sedan vi började investera åt han, däremot har dotterns portfölj inte gått åt samma håll och i dagsläget ligger hon back några hundralappar. Nu är hon å andra sidan bara ca 1,5 år gammal så det är ingen fara på gatan, men vi kommer att försöka köpa lite mer stabila aktier åt henne framöver för att balansera upp det hela.

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
17 februari

Härliga utdelningar in på kontot!

Såg i morse att hela tre stycken bolag delat ut pengar till min aktieportfölj.

 

Procter&Gamble

Jämfört med samma period föregående år så ökade summan denna gång med +5,6& Procter har tickat på bra under då åren som bolaget legat i portföljen och jag har inga tankar på att sälja denna aktie.

Realty Income

Jämfört med samma period föregående år (omräknat till samma antal aktier) ökade summan med ca +10% 

Northwest Healhtcare Properties

Sist ut var detta fastighetsbolag. Jämfört med föregående period så ökade summan som delades ut med +9,7% (omräknat till samma antal aktier) Mina två månadsutdelare levererar stabilt och Jag har inga planer på att sälja dessa två fastighetsbolag.

 

Nu tror jag inte att det blir några fler utdelningar i Februari men det har ändå varit en riktigt bra månad om man jämför med föregående år. Utdelningstillväxten i portföljen kommer att vara fin även denna månad!

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
18 januari

Januari komplett

Nu ska alla utdelningar för Januari vara inne på kontot. En riktigt bra start på året med tanke på att udelningssumman i Januari ökade med ca +89%! jämfört med föregående år.

Riktigt så extrema ökningar kommer inte att komma nästkommande månad men mitt mål är att öka på utdelningarna rejält under 2017. I dagsläget ligger det två bolag i portföljen som inte delar ut pengar. Dessa två kanske ökas på något under året men som sagt, dividends don`t lie.

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)