PerPenning
Likes
251
Antal inlägg
525
Följare
54
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed
13 juli 2016

I profil

 

Vi känner oss alla själva - men bara från insidan av ögonlocken. Alla vet ju hur konstig vår röst låter när vi hör den inspelad. Eller hur märkliga vi ser ut i profil i den där spegeln i provrummet. Att kunna kliva ur oss själva för en stund och betrakta oss från sidlinjen borde vara minst sagt spännande.

 

Jag har gjort en del personlighets- och kompetenstester på senare tid eftersom jag har sökt några jobb där dylikt har ingått. Ytterligare ett liknande fick jag till livs härom veckan, en så kallad DISC-analys. De fyra bokstäverna står för Dominans, Inflytande, Stabilitet och Konformitet - analysen handlar helt enkelt om beteendet kring kommunikation och relationer med sin omgivning. En del av detta är personkemi och testet ska hjälpa till att ge ökad självinsikt och underlätta kommunikation.

 

Dessvärre är jag relativt sett väl påläst kring min personlighet redan. Jag känner helt enkelt mig själv nästan för bra och emellanåt hade annat sällskap varit bättre för mig. Resultatet blev inte direkt någon överraskning även om jag inte håller med i alla dess påståenden. Samtidigt så är jag tveksam till att 28 frågor kan ge mer svar än så här.

 

Mest intressant i analysen är dock den del som handlar om hur jag kommunicerar med andra och vilka konsekvenser det kan leda till - detta ger en viktig insikt. Även vad jag kan vara till för värde i en organisation och vad min chef kan behöva veta för att fungera med mig. Jag vet - jag är en besvärlig medarbetare och är stolt över det.

 

Vill du veta mera kring denna typ av analys kan du läsa mera här. Är du osäker på vem du är? Då kanske denna analys får dig att hitta rätt.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
22 juni 2016

Trött på jobbet

 

Att många som härjar här ute i bloggosfären vill bli ekonomiskt oberoende och därmed skaffa sig en större valfrihet är vanligt. En del har precis börjat, andra är på god väg medan ett fåtal redan är där. Den här sista lilla skaran ägnar sig numera åt aktiviteter de själva valt och lönearbetar inte längre. Jag ser inte alls ned på människor som arbetar och får lön för detta - herregud, då skulle jag kunna titta mig i spegeln. Däremot så undrar jag varför vissa av oss arbetar, vantrivs, gnäller och sedan konsumerar oss till tröst?

 

Jag har sagt upp mig från mitt arbete och ska i höst prova ett annat. En lite underlig känsla men jag trivs inte och har inte gjort det sedan start. Något är allvarligt fel när söndagsångesten sköljer över en och till sist spiller över även på lördagen. Jag hoppas och tror att min nya tjänst kommer att vara bättre för mig. Blir det inte så vet jag inte vad jag ska ta mig till.

 

Att spara är halmstrået, att mata guldhönan och att se till att hon mår bra. Att spara pengar, det är bra. Men det är inte tillräckligt. Och det är den enda dåliga nyheten. Och den är hanterbar. Den är däremot lätt att glömma, ignorera och undvika.

 

Jag vet svaret för mig men vet du svaret för dig?

 

Varför sparar du?

 

Är det till frihet att inte jobba? Eller till en semester? Eller till kapitalvaror? Oavsett vilket så behöver man tänka igenom noga och klart identifiera svaret. För att spara utan mål är sparande utan katalysator. Det blir för lätt att nalla av besparingarna. Och om man inte vet vart man vill nå kan resan bli att gå i cirklar.

 

Jag fick ett nyhetsbrev, märkligt nog idag, från 16 Personalities. Jag har tidigare gjort ett personlighetstest där som pekade mig i en märkligt exakt riktning. Rubriken på nyhetsbrevet var Är du trött på jobbet på grund av vem du är? och jag var bara tvungen att läsa det.

 

Jag har en delvis introvert läggning vilket gör att jag snabbare tröttas ut av många människor kring mig. Där extroverta laddar sina batterier dräneras mina. Mina styrkor ligger i att jag vill hjälpa, är pålitlig, lojal och hårt arbetande - ryggraden i det moderna arbetslivet! Samtidigt så söker jag inte ledarskap eller framhävande vilket ses som goda egenskaper. Jag har inte vassa armbågar och vill heller inte ha det. Jag älskar win-win-situationer och att arbeta i team är min grej.

 

Jag kan rekommendera dig att göra gratistesten - den ger en hel del insikt. Själv har jag köpt den utökade analysen.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (116)
Oct (10)

Taggar