Spartacus
Likes
156
Antal inlägg
554
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Alfa Laval Q4 2015

I äldre inlägg på bloggen återfinns ibland lite surmulna kommentarer från mig att Alfa Laval allt som oftast är dyr.

Nu har bolaget avlämnat bokslutsrapport  med effekten att bolagets aktiekurs handlats ned, ganska rejält. Jag har ännu inte läst någon annans syn på bolagets bokslut än, men när jag läser den själv så ser jag inte så mörkt på bolaget. Kanske har jag en annan tidshorisont.

Hur som helst har bolaget aviserat en utdelningshöjning. Som brukligt får jag väl lov att säga för bolaget har en fin historik av dylika. Utdelningen ska bli 4,25 kr (4) per aktie.

Soliditeten har ökat (Den var inte så rolig direkt efter det stora norska förvärvet). Ny VD ska ta över - Tom Erixon. Tack så mycket Lars Renström för lång och trogen tjänst! Affärsstrategin verkar dock ligga fast. Organiskt tillväxt i kombination med förvärv.

Alfa Laval sysslar med flödesteknik med en bred geografisk exponering. De verkar inom flera branscher, både produktmässigt som servicemässigt. Historiken är god, det är relativt framgångsrikt och välskött samt har hyfsat klarat sig från lockelsen att arbeta med allt för stor finansiell hävstång (jag är lite kritiskt till det norska förvärvet men, men). Dess stora nackdel har allt för ofta varit aktiens prislapp.

I mina ögon, om man inte börjar tycka att Alfa Laval ser intressant ut nu så sitter man antagligen och väntar på det där stora raset. Det där raset som kanske kommer och ska halvera börsen (tillika Alfa Laval) från dessa nivåer. Kanske det kommer, kanske inte, men någonstans måste man ju ha bestämt sig för att börja trycka på köp-knappen i de bolag man gärna ser i sin portfölj. Framtida ras eller ej.

För egen del, om prislappen ligger kring den nuvarande nivån (ca 132 kr/aktie) på Alfa Laval nästa vecka så vet jag vad jag ska göra.

Hur går dina tankar kring Alfa Laval?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (2)

Taggar