Spartacus
Likes
156
Antal inlägg
558
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Då vaknar björnen på riktigt

Köpordrar har gått igenom en efter en på sista tiden. Jag har fått vanan att lägga de flesta köpordrar då börsen inte är öppen. De flesta transaktionerna har gjorts på detta sätt under detta året. Jag finner det sällan nödvändigt att agera på dagtid även om det ibland har skett.

Den s.k. björnmarknaden har fortsatt, men jag tycker inte den där paniken har infunnit sig. Inte än i alla fall. Vi får se om den kommer.

Så länge så försöker jag hålla mig så gott det går till den plan jag brukar agera utefter. Där en ingrediens är att när det finns flera saker att välja på köp mest i det som anses vara av högst kvalitet, mindre (om ens något alls) i det som kan bedömas vara av sämre (mer riskfylld) kvalitet.

Att sprida ut inköpen i tid är heller inte så dumt. Jag har under ett tag nu t.ex. köpt Berkshire-aktier månadsvis och kommer troligen fortsätta med att bygga på den positionen så länge priset bedöms vara rimligt. Viss hade man kunnat slänga in ett enda stort köp för att sedan låta det vara för ett bra tag framöver, men jag tycker det skapar större möjligheter att sprida ut inköpen. Det är ju en sådan där klassisk sak som man kan räkna på. Köp allt på en gång eller sprid ut inköpen? Vilket som är bäst beror ju på hur framtiden ter sig. Något som är ytterst svårt att veta.

Psykologiskt vet jag i alla fall vad som är enklast för mig.

Bokslutsrapporter har fortsatt komma in i blandad mix. Jag kommer säkerligen slänga upp någon notering kring några till framöver. Jag kommer dock troligen ägna ytterst, ytterst liten tid till börs och bokslutsrapporter de närmsta dagarna. Det vankas lite ledighet med familjen. Några dagar på utflykt i skog och mark. Det är i björnmarker men just nu lär vi inte se så mycket björn. De ligger ju i sitt halvvakna tillstånd denna tid på året och i vissa iden är det fullt fokus på födsel av små björnungar just nu.

Lite på samma sätt som det är fullt fokus på utdelningarna på börsen nu. Dessa små "avknoppningar" från aktiebolagen som alla väntar på.

Hur som helst. Än så länge är björnen i idet, men till våren, april-maj, då har både många utdelningar getts samt så är det dags för björnungarna att kliva ur ideet. Då har björnen vaknat på riktigt. I alla fall den skogslevande.

Taggar (blogg): 
Cykelpeter1's picture
9
34
2
0
Cykelpeter1

Bra skrivet! Försöker själv sprida uppköpen till min utdelningsportfölj så gott det går samt även ha lite kassa att agera med om björnen tar fart ännu mer.

Ekonomiblogg's picture
389
576
81
0
Ekonomiblogg


Håller med dig Cykelpeter1. Det lönar sig att ligga likvid nu, själv är 75% likvid nu. Så de gamla börs-rävarna sitter och vässar tänder för nya köp när det är aktie-rea.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar