
Mina Länkar
Taggar
Fullbevakade bolag
- Se fullbevakad bolagspresentation
Livihop är verksamma inom vård- och omsorg och erbjuder tjänster inom personlig assistans för individer med olika funktionsnedsättning. Verksamheten bedrivs utifrån koncernens olika dotterbolag och tjänsterna innefattar hantering av personal, budgetering av assistanstimmar, samt kontroll över assistansens innehåll. Bolaget grundades under 2011 och har sitt huvudkontor i Stockholm.
Noteringen skedde i början av 2018 på First North. Koncernen har cirka 1000 medarbetare.
- Se fullbevakad bolagspresentation
Samhällsbyggnadsbolaget i Norden ABs (SBB) affärsidé bygger på att långsiktigt äga, förvalta och utveckla bostads- och samhällsfastigheter samt driva detaljplansprocesser för bostadsfastigheter. SBBs fastigheter återfinns i svenska och norska städer med underliggande tillväxt, generellt är fastigheterna belägna i när anslutning till ortens centrum med goda kommunikationer.
- Se fullbevakad bolagspresentation
Quartiers Properties är ett svenskt börslistat fastighetsbolag med verksamhet på den spanska solkusten. Quartiers har under en period om cirka två och ett halvt år byggt upp en fastighetsportfölj värderad till motsvarande 560 miljoner kronor. I portföljen finns både utvecklingsfastigheter och förvaltningsfastigheter för att skapa en långsiktighet i portföljen samtidigt som bolaget kan växa genom försäljning av lägenheter på den allt starkare fastighetsmarknaden i Malagaregionen.

I November förra året släppte Disney sin streamingtjänst, Disney+. På en dag fick de 10 milj. prenumeranter. Klart över förväntan. Därefter trodde man att man skulle landa på ca 15 milj. prenumeranter till Disneys första kvartalsredovisning (Disney har delat verksamhetsår).
Det blev inte så.
Det blev 26,5 milj.
Q1 rapporten innehöll en hel del omsättningsökning, men man ska komma ihåg att Disney har förvärvat Twenty First Century Fox så jämförelsesiffrorna blir ju där efter. Twenty First Century Fox var en rejäl mumsbit att svälja och man tog t.ex. en del nedskrivningskostnader detta kvartalet, men adderade naturligtvis en hel del content till en redan contentfylld låda.
Personligen tycker jag det är intressant att se hur Disney utvecklar sin streamingtjänst. Min tes är att Disney kommer vara en av några större globala streamingaktörer framöver på en oligopolmarknad. Omställningen från kabel till streaming tror jag de har alla förutsättningar för att klara.
Betala för streaming är för många lika självklart som att ha telefon eller för den delen vatten och avlopp. M.a.o. en nödvändig utility. Inte sällan lägger flerfamiljhushåll t.o.m. mer på det förstnämna än det sistnämnda.
Tittar vi på Disneys streamingutbud så störst är fortfarande tjänsten Hulu med sina 30,4 milj prenumeranter (22,8). De växer bevisligen inte lika fort som Disney+ ,eller ESPN+ som nu har 6,6 milj prenumeranter.
Hulu drar in dock in mer pengar i nuläget. Det finns ju olika varianter man kan prenumerera på där.
Hulu Basic för ca 6 usd/mån men då får du streaming med reklam.
För 12 usd/mån kan man teckna Hulu Premium vilket exkluderar reklamen.
Adderar man 49 usd/mån kan man även koppla på Live TV (Discovery, ESPN, Disney Channel, CBS, NBC, Fox m.m.) till någon av ovanstående med ca 60 kanaler. Då får man ett massivt utbud.
I dagsläget kostar Disney+ 7 usd/mån, men många verkar ta paketet med Disney+, ESPN+ samt Hulu för 13 usd/mån. Få andra tjänster erbjuder så brett utbud till det priset och man får väl tänka sig att Disney använder priset för att snabbt bygga en bas av prenumeranter.
Som prisjämförelser så ligger väl Netflix i dagsläget på mellan 8 och 15 usd/mån, Amazon Prime på 9 usd/mån och Apple TV 5 usd/mån och HBO Now på 15 usd/mån. C More här i Sverige ligger väl på ca 12 usd/mån.
The Mandalorian med Baby Yoda fick gott mottagande på Disney+. Sedan får vi väl se vad som mer kan komma där som attraherar tittare.
Återvänder vi till Disney-aktien så tycker jag det varken är köp eller sälj-läge. Dock, som analytiker uttrycker sig, definitivt behåll. Rullande 12 månaders vinst är 5,9 usd/aktie. Det motsvarar ett PE på ca 24, men jag vill nog mena på att denna vinstsiffra kommer successivt öka framöver. Rörelsemarginalerna ligger just nu på ca 15 %, men historiskt har de legat en bit över 20 %. 2018 redovisade en vinst på strax över 8 usd/aktie. Man har växt omsättningen med ca 25 % sedan dess, men tappat ca 25 % i rörelseresultat. Omställning kostar. Jag är dock inte orolig. Det finns en hel del bakomliggande krafter man kan ana. Baby Yoda kommer nog växa till sig tids nog.