Veckobrev
12 Jul, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.28

Veckobrev och aktienyheter v.28

Uppdaterad:
12 Aug, 2024

Rapportsäsongen har nu äntligen börjat igen. I dagens veckobrev kan du bland annat läsa vår rapportkommentar kring ett av Sveriges största fastighetsbolag. Vi ser även till att dela en drös med nyheter om våra bevakade bolag samt flera blogginlägg. 

Trevlig läsning!

Veckans bolag

Veckans bolag är ingen mindre än Gaming Corps som har tecknat ett avtal för den bulgariska marknaden med Kaizen Gaming.

Veckans vinnare

Ett av TradeVenues bevakade bolag, vars aktiekurs har stigit mycket under veckan är RMDs. Deras kurs har nämligen ökat med över 40%.

I veckan offentliggjorde bolaget att de inleder serieproduktion av sina produkter samt utökar produktportföljen med ett nytt patent.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans rapportkommentar

Under veckan har vår analyschef skrivit en rapportkommentar kring Fastpartners Q2-rapport. Vi ser även till att dela Analysguidens rapportkommentar samt delårsrapporten. 

Läs även

Veckans nyheter

Ett av Dividend Swedens portföljbolag har nyligen lanserat en ny AI-tjänst som enligt företagsledningen förväntas revolutionera hur användare planerar och bokar sina reseupplevelser. Dessutom har White Pearl skrivit en avsiktsförklaring om att förvärva 51% av aktierna i OneBrain. 

Veckans bolagsrapport

En hel del fastighetsbolag har det senaste offentliggjort sina delårsrapporter för första halvåret. Ett av dessa bolag var Nyfosa som under perioden januari - juni 2024 både ökade intäkterna med 2% samt driftnettot med 4%. Deras rapportkommentar kommer att publiceras nästa vecka.

Läs även

Veckans blogginlägg

Våra bloggare har under veckan skrivit om såväl kommuner som börsbolag. Dessutom har Sofokles genomfört en intervju med twitterprofilen Kaappoo där de bland annat diskuterar Nintendo.

Veckans mest blankade aktier

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.