Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1338
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
12 maj 2016

Fantastiska Farbror Fri byter dräkt!

Idag får Fantastiska Farbror Fri en ny dräkt, en mer lättsam glad och "rolig" sådan. Anledningen till detta är att det framkommer att många inte riktigt har förstått ironin i namnet utan sett det som om jag faktiskt tror att jag är en superhjälte..även om jag gör något som alla kan göra. Därför har jag velat lätta upp känslan, hoppas att det lyckats. Vissa har även reagerat på "Farbror" som låter gammalt och även om jag numera är 40 fyllda så är jag ju en ganska ung pensionär så även därför tycker jag det passar med en ny skrud. 

Om du är ny här på bloggen, eller om du bara misstänker att du har missat något så gå gärna in och kolla här, där du finner en sammanfattning av våra principer, spartips och historien så här långt. 

Hoppas ni gillar den nya dräkten, feedback tas gärna emot!! 

Taggar (blogg): 
22 februari 2016

Hej jag är Fantastiska Farbror Fri och jag gick i pension vid 39!

Välkommen till min nya blogg, jag heter Fantastiska Farbror Fri. Förutom att jag är en superhjälte med gigantiska vältrimmade sparsamhetsmuskler så är jag familjefar med en fantastisk fru och tre underbara barn. Våra sparsamhetsmuskler ledde fram till att jag nyligen gjorde mig fri från anställningens bojor och gick i pension några månader före min 40-års dag.

Den här bloggen kommer handla om hur jag tog mig hit och även mitt liv i frihet och vad jag fyller det med. De närmaste veckorna här på bloggen kommer jag ägna åt att beskriva min filosofi när det gäller ekonomi och frihet och varför jag tror att detta är en väg framåt inte bara för mig utan för många av er andra och för samhället i stort. Både rent filosofiskt där min utgångspunkt är effektivitet, men också hur du kan tänka annorlunda inom varje kostnadskategori och troligen spara 50% eller mer jämfört med medelsvensson. 

Nedan ett antal besparingsområden som jag kommer gå igenom, vissa är länkar till inlägg och övriga kommer inom kort:

 • Boende - Tänk lägre och i flera perspektiv för att verkligen minska kostnaderna! 
 • Transport/Bil - Jättekostnad eller kaffepengar?
 • TV/Telefon/Internet
 • Prylar
 • Kläder
 • Resor - upplev världen utan att spränga banken!
 • Mat
 • Barn
 • Försäkringar
 • Investeringar
 • Med mera

Detta är några av mina idéer om var vi ska börja med men berätta gärna vad du skulle vilja läsa mer om så ska jag försöka tillgodose detta! 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (218)
Nov (5)

Taggar