Vägen till Frihet
Likes
160
Antal inlägg
234
Följare
74
Medaljer
0
Stad
Stockholm
Om användaren
Vi sitter fast i ekorrhjulet och vill hitta vägen ut! Vi vill ha mer tid att umgås med varandra och mer tid att lägga på projekt som betyder något för oss - på riktigt. Vår dröm är att kunna sluta arbeta (om vi vill), vistas hela eller delar av året i ett varmare land och leva av våra passiva inkomster. Följ vår väg till frihet och vår kamp att bygga upp en "pengamaskin" som gör det möjligt för oss att realisera drömmen.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Fyllt på i MQ

Idag fyllde jag på mitt innehav i MQ.

Aktien har, utan någon anledningen känner jag, letat sig söderut den senaste tiden och då kunde jag inte motstå att fylla på lite i detta spännande bolag som leds av utmärkta VD:n Christina Ståhl. 

För de första kvartalen i år har MQ redovisat ett VPA om 2,39 kr (2,02 kr samma period fg år) och det innebär att de på rullande 12 månader har ett VPA om 3,13 kr. Min tro och övertygelse är dock att MQ:s Q4 (föregående år gav en vinst per aktie om 0,74 kr) kommer att bli något bättre än föregående år då klädbranschen visat sig stark i juni kombinerat med att det tidigare lanserade besparingsprogrammet fortsatt bör ge resultat samtidigt som skuldsättningen och därmed finansieringskostnaderna är rekordlåga. Dessutom är min övertygelse att, i varje fall, juni och juli varit ganska så bra månader för klädbranschen generellt med tanke på det förhållandevis kalla och blöta vädret. Ovan saker sammantaget bör innebära att MQ kan nå en VPA för Q4 som är något bättre än föregående år och min uppskattning är att de landar på minst 0,85 kr. Om min prognos stämmer bör vi få se en VPA för helåret om i varje fall 3,24 kr (2,76 kr).

Ovan innebär i så fall ett P/E-tal kring 11 och en direktavkastning om drygt 4,5 % (MQ delar ut 50 % av vinsten normalt). Det tycker jag känns ganska så attraktivt.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Sparaförlivet's picture
149
177
16
0
Sparaförlivet

Själv slog man till på Atlas Copco idag.

Vägen till Frihet's picture
160
234
74
0
Vägen till Frihet

Det lär långsiktigt vara ett bra köp. Jag är själv sugen på Atlas, men skulle vilja se den sjunka lite till.

Anonymous's picture
theresa (ej registrerad)

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskastare som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

1) Kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) bindande stavning
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare
8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
9) vill tillfredsställa din älskare
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
Genom drogunduspellcaster@gmail.com

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (7)

Taggar