Spartacus
Likes
155
Antal inlägg
520
Följare
44
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed
21 mars

Öresund

Öresund är investmentbolaget som rattas av Mats Qviberg. Ett bolag som imponerat, inte minst på senare tid. Många investeringar har slagit riktigt väl ut.

Investeringsstrategin är inriktad på att hitta investeringsobjekt med god värdeökningspotential i relation till bedömd risk. Låter enklare än vad det är, men över åren har man lyckats riktigt bra. Man eftersträvar också ett aktivt engagemang så man kan vara med och påverka. Samtidigt så låser man inte fast sig i tillsynes oändliga innehavstider utan kan vara relativt osentimentala vid sina försäljningar av skötebarn.

Inte lika rigid som t.ex. stor-investmentbolag och inte lika flyktig som vissa hedge-fonder m.a.o.

Under 2016 sålde man av främst i Oriflame, Telia och ABB medan man köpte mest i Nordax, Investor och Internationella Engelska Skolan.

Värdepappersportföljen just nu består till största delen av Bilia, Fabege, Oriflame, Svolder och SEB som tillsammans nästan står för 60% av portföljen. Några av de övriga exponeringarna är ScandiStandard, Nordax, Catena Media, MQ och SCA.

Andelen onoterade innehav utgör bara ca 5% av portföljen. Av det utgör modehuset Acne Studios en stor del.

Förvaltningen sköts till en kostnad av ca 0,4% vilket om man ska jämföra med aktiva fondförvaltare är relativt lågt.

För drygt en månad sedan låg substansvärdet på 131 kr/aktie. Till synes så är Öresund riktigt populärt nu då den handlas till en premievärdering. Något udda då det mesta i portföljen är noterat. Historiskt sett brukar aktien handlas mer i nivå med substansvärdet. Det återstår att se om substansvärdet kommer växa ikapp aktiepriset eller tvärt om den närmsta tiden.

Vad är din syn på Öresund, värderingen och dess innehav?

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (95)
Nov (10)

Taggar