Veckobrev
6 Feb, 2023
veckobrev aktier

Veckobrev och aktienyheter v.5

Uppdaterad:
6 Feb, 2023

Denna vecka såg vi fortsatta förändringar på aktiemarknaden med nya utmaningar och möjligheter för investerare. Aktiekurserna fortsätter att röra sig uppåt (OMX30 +4,5%) och det är viktigt att hålla sig informerad om de senaste delårsrapporterna. Vi kommer att täcka veckans nyheter från såväl stora som små bolag, samt ge viktig insikt och analytiska perspektiv från branschexperter. Så håll dig uppdaterad med oss ​​för att få en komplett bild av veckans börshändelser!

Trevlig läsning!

Makro är tillbaka

De senaste årens finansmarknad har präglats av låga räntor, vilket har ställt stora krav på räntefonder att leverera attraktiv avkastning med lite risk. Detta har resulterat i en utmanande period för dessa fonder. Nu när världsekonomin förväntas bli mer turbulent, spås mer makroorienterade fonder som Carlsson Norén Macro Fund bära ledarvästen.

Första veckan på Spotlight för MindArk

För en vecka sedan direktnoterades det digitala underhållsbolaget MindArk PE AB på Spotlight Stock Market. Bolaget utvecklar och driver det virtuella speluniversumet Entropia Universe som har beskrivits av många som världens första metaverse. I artikeln nedan har vi summerat bolagets första vecka på börsen.

Veckans analyser

Veckans blogginlägg

Välkommen till vår veckovisa sammanfattning av de mest lästa blogginläggen! Denna vecka har vi samlat några av de mest intressanta och viktiga artiklarna från bloggosfären. Från nyheter om den senaste teknologin till råd om personlig utveckling, vi har något för alla. Så sätt dig bekvämt och ta del av de hetaste samtalen på bloggarna just nu!

Veckans nyheter

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.