Veckobrev
4 Feb, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.5

Veckobrev och aktienyheter v.5

Uppdaterad:
4 Feb, 2024

I dagens veckobrev kan ni läsa mer om flera bolag, däribland Sibek och Irisity. Vi har även skrivit artiklar om hur det har gått för medicintekniksektorn samt hur Beyond Frames påverkas av Apple Vision Pro lanseringen. I vanlig ordning ser vi till att lyfta fram intressanta blogginlägg från den gångna veckan.

Nytt bevakat bolag på TradeVenue

Vi är mycket glada att kunna meddela att vi har inlett bevakningen av ytterligare ett nytt företag. Företaget heter Sibek och är ett svenskt teknikkonsultbolag som har specialiserat sig på den svenska järnvägen. Sedan start har företaget vuxit helt organiskt samt varit lönsamma. 

Veckans bolag

Veckans bolag är ingen mindre än teknikbolaget Irisity, som under veckan offentliggjorde att de både har förlängt ett avtal samt utökat ett annat.

Veckans artiklar

Hur det gått för medicintekniksektorn samt hur påverkar Dividend Swedens stämmobeslut förvärvet av eBlitz Groups aktieportfölj? Detta är exempel på frågor som vi har försökt ta reda på under veckan. 

Dessutom har Railway Metrics and Dynamics beslutat att genomföra en riktad emission till garanter och White Pearl Technology Group har offentliggjort att de har förvärvat 50% av aktierna i Ataraxy Digital.

Veckans blogginlägg

I veckan har Aktiepappa diskuterat när Riksbanken sänker räntan och Spartacus analyserar Alphabets bokslutsrapport. Dessutom skriver Miljonär innan 30 om investeringar och Sofokles ser en fortsatt hög risk i kredithanteringsbolaget Intrum.

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.