Veckobrev
24 May, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.21

Veckobrev och aktienyheter v.21

Uppdaterad:
31 May, 2024

Nyheterna kring TradeVenues bevakade bolag har duggat tätt denna vecka och flera av nyheterna har minst sagt varit positiva. Dessutom har våra analytiker tittat närmare på bolagen som släppt rapport. Missa inte heller veckans intressanta blogginlägg!

Trevlig läsning!

Veckans bolag

Denna vecka väljer vi att lyfta fram hela tre bolag (Sibek, RMD och Zoomability). Läs om Sibek som tilldelats ett nytt avtal med Trafikverket, RMD som uppvärderar sin patentportfölj kraftigt och Zoomability som nu skrivit på ett LoI. 

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Läs även

Veckans bolagsrapporter

Rapportsäsongen är fortsatt i full rullning där tre av våra bevakade bolag har offentliggjort delårsrapporter under veckan. Ett av dessa bolag (Beyond Frames) lyckades med konststycket att växa försäljningen med ca 250% jämfört med samma period föregående år.

Läs även Penser Access by Carnegies analys av Beyond Frames

Veckans rapportkommentar

Under veckan har publicerat en kort kommentar kring Gaming Corps Q1 rapport. 

Gaming Corps är ett spelutvecklingsföretag som verkar på den globala marknaden genom att utveckla spel inom två affärsområden - iGAMING och GAMING. Inom iGaming fokuserar företaget främst på fyra olika typer av kasinospel medan det andra affärsområdet för närvarande är vilande.

Uppdatering - SensoDetect

SensoDetect har under veckan gett en uppdatering kring joint venture (JV) i Kina, där ett sådant JV bland annat skulle innebära bättre möjlighet för bolaget till snabbare produktgodkännande av NMPA (motsvarigheten till Läkemedelsverket i Kina).

Läs även

Testa Bodyflights upplevelser gratis

Genom att delta på Bodyflights årstämma den 4 juni har du som aktieägare möjlighet att testa Bodyflights upplevelser helt kostnadsfritt. Tryck på artiklarna nedan för att få mer information om stämman samt vad som krävs för att delta. 

Veckans blogginlägg

Under veckan har våra bloggare bland annat skrivit om Observit, Sozap och värdefällor. Du hittar ett axplock nedan. 

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.