Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
8 oktober 2016

Veckans Lästips! -Svinn

I vanliga fall läser jag nästan bara tidningar och fackliteratur medan jag njuter av fiktion framför TV'n eller på bio (för sällan numera) tillsammans med frun. Anledningen till detta är att om jag lägger timvis på något så vill jag känna att jag lär mig nått nytt och vad man lär sig känns ofta otydligt med fiktion. Nu har jag dock gjort ett undantag och läst den komiska spänningsromanen Svinn av Lars Berge (känd som skribent på SvD och även som del i gänget bakom programmet "Mammas nya kille" på P3).

Boken handlar om Sven som tidigare varit en framgångsrik reklammakare som efter en livskris nu ingår i Arbetsförmedlingens "sysselsättningsprogram" vilket innebär att han jobbar som maskot på ett nyöppnat shoppingcenter med det ironiska namnen Folkhemmet. På köpcentret möter han en kvinnlig bekant från sitt tidigare liv och en massa andra udda/roliga/skrämmande/komiska karraktärer. 

Boken tar sig an flera allvarliga ämnen kring vår (över-)konsumtion, marknadsföring, utanförskap med mera på ett humorisktiskt sätt vilket tilltalar mig. Jag tycker verkligen att boken är läsvärd, dess styrka är den ironiska kommentaren över samtiden samtidigt som själva handlingen är något svagare vilket jag kan svälja i denna typ av humorisktiska bok där det är de roliga karraktärerna som är behållningen.För att ge en känsla av tonen följer nedan ett citat. 

"Man behöver pengar för att köpa de här sakerna. Så man låter sig kidnappas av en arbetsgivare som tvingar en att utföra meningslösa byråkratiska sysslor för att få tillgång till pengarna, eller skuldsätter sig för att kunna köpa sakerna man önskar sig. Man förlorar sin frihet, blir deprimerad och behöver ännu mer plrylar för att trösta sig. Vilket leder till att man måste jobba ännu mer. Vad är poängen? Vi kan välja att köpa ekologiskt kaffe, men kan vi välja ett annat system?"

Jag gillar denna typ av sammhällskommenterande romaner med glimten i ögat därför ligger Lars Berges "Konstorsninja" nu på nattygsbordet. Har du läst någon av författarens böcker? Har ni några förslag på andra böcker som jag borde läsa? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar