Veckobrev
5 Jul, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.27

Veckobrev och aktienyheter v.27

Uppdaterad:
12 Jul, 2024

En hel del har just nu semester, men vi på TradeVenue fortsätter att jobba på för fullt. I dagens veckobrev kan du ta del av två intervjuer samt en bolagsanalys som vi har arbetat på under en längre tid. Vi ser även till att skriva lite om veckans bolag samt om ett annat som just nu genomför en nyemission. Som vanligt ser vi även till att dela intressanta inlägg som våra bloggare har skrivit under veckan.

Trevlig läsning!

Veckans bolag

Veckans bolag är Observit som har ingått partnerskap med danska JF Data Service. Detta är det andra samarbetet som bolaget har offentliggjort på kort tid. 

Läs även

Veckans emission

We Don't Have Time är ett av alla bolag som för närvarande genomför en nyemission. Bolaget är idag världens största medieplattform för klimatet där de varje månad når 200 miljoner personer genom sin räckvidd på sina sociala medier. Deras teckningsperiod löper fram till den 12 juli.

Veckans analys

Vår analys av Medtech-bolaget SensoDetect är nu publicerad. Dessutom har bolaget offentliggjort en marknadsuppdatering där de berättar mer om utvecklingen i Saudiarabien och Kina.

Läs även

Veckans intervjuer

TradeVenue har även under denna vecka publicerat flera intervjuer. Denna gång med Zoomability och Dividend Sweden. 

Dividend Sweden är ett svenskt investmentbolag som idag handlas till en hög substansrabatt. Zoomability å andra sidan är ett teknikbolag som har utvecklat elrullstolen Zoom Uphill. 

Veckans bolagsrapporter

Något försenat publicerade White Pearl under veckan sin årsredovisning för 2023. Dessutom offentliggjorde Fastpartner sin delårsrapport för första halvåret, där de under denna tidsperiod uppnådde ett driftnetto om 807 (788) MSEK samt ett förvaltningsresultat om 327 (387) MSEK.

Läs även

Veckans blogginlägg

Nedan kan du läsa några inlägg som våra fantastiska bloggare har skrivit under veckan. Bland annat har Miljonär innan 30 diskuterat värdet av tid och Sofokles har skrivit om Nintendo

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.