Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Inkassobolagen står inför en ljus framtid

Man brukar säga att var sak har sin tid och även att bra saker tar tid. Båda dessa utryck kan på flera sätt vara en väldigt bra beskrivning för olika typer av inkassobolag och vad jag menar med det och varför det är så tänkte jag lite kort gå igenom här nedanför. 

 

Vad är ett inkassobolag:

Om vi till att börja med ska ta oss en titt på vad ett inkassobolag egentligen är och vad deras verksamhet går ut på.

I stora drag hjälper ett inkassobolag sina kunder att inkassera olika skulder som inte är betalda. Det kan handla om alltifrån att en privatperson har handlat ett par skor hos en e-handlare men inte betalt fakturan och då kan den fakturan skickas vidare till ett inkassobolag som har som avsikt att driva in skulden innan den går vidare till Kronofogden. Men det kan också handla om att olika företag har obetalda fakturor och skulder mellan sig och då kan inkassobolagen även fylla sin funktion här. 

Intjäningen kommer från de avgifter som tas ut och som läggs på faktura- eller skuldbeloppet som ska drivas in och här är marginalerna väldigt goda då det redan vid första indrivningsförsöket läggs på en ganska så hög avgift gentemot den betalningsskyldige och om det gå vidare med flera steg och påminnelser så läggs det på nya avgifter.

 

Varför behövs deras tjänster:

Men ska då verkligen sådana här tjänster behövas från inkassobolagen i ett väl fungerande samhälle?

Svaret på den ovanstående frågan är ett givet ja då oavsett hur välutvecklat och gott ställt ett samhälle är så kommer det alltid att uppsåt betalningstvister. Det har vi klart och tydligt sett flera exempel på då även stora företag och välbärgade personer har visat sig hamna hos inkassobolagen, även om det i de flesta fall kanske är ekonomiska svårigheter som ger inkassobolagen uppdrag.   

Men poängen är att den här typen av bolag fyller en nödvändig funktion i våra samhällen då de ser till att betalningar sköts enligt avtal på ett sofistikerat och lagligt sätt, för skulle de inte finnas skulle varje enskild skuld behövas drivas in på egen hand eller kanske inte drivas in överhuvudtaget då det skulle innebära för mycket arbete och det skulle skapa en ekonomisk obalans.

 

Marknaden är bäddad för inkassobolagen:

Även om man gillar det eller inte så har faktiskt t.ex. vårt svenska samhälle och även stora delar av övriga världen bäddat för en strålande framtid för inkassobolagen den kommande tiden. Med det menar jag att det är väldigt lätt att förstå att de billiga lånen som har ställts ut under de senaste åren, speciellt till privatpersoner och som har använts till konsumtion kommer att ställa till problem i längden. Det är aldrig bra när det är för billigt att låna pengar till saker man egentligen inte har råd med och det skulle jag kunna skriva flera böcker om. Men utan att bli för ingående så kommer dessa billiga lån inom en snar framtid börja slå tillbaka på marknaden och det kommer kunna ge inkassobolagen en extra hävstång utöver den vardagliga verksamheten.

Avslutningsvis behöver det här ovanstående inte betyda att det är någon ekonomisk kris på gång utan det kanske bara kommer handla om att marknaden måste hamna i balans igen och här kommer inkassobolagen att spela en viktig roll.

Att en verksamhet frodas på grund av att vissa personer och företag inte kan betala kan ses som väldigt grovt och kanske till och med lite ont. Men om man vänder på det och kollar på att de faktiskt ser till att de som äger skulderna eller har levererat varor eller tjänster får betalt så är det faktiskt inte konstigt på något sätt. För hur ska vårt samhälle fungera om ingen får betalt för det de faktiskt levererar?

 

Vad tror ni om inkassobolagens framtid?   

 

Samarbetsinlägg.

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar