ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
4 december 2016

Vad har Ni för mål med portföljen under 2017?

Jag har ännu inte satt mig och skrivit ner vilka målen kommer att vara för portföljen under nästkommande år (eftersom året inte är helt slut än) dock har det blivit en del lösa tankar kring detta och än så länge så ser det ut ungefär såhär:

 

Under 2017 vill jag att portföljens totala utdelningar skall öka med +40% Detta mål kan bli ganska svårt att uppnå men om jag fokuserar på att köpa utdelande aktier borde det inte vara omöjligt.  

 

Ett annat mål som inte är lika lätt för mig att påverka är portföljens totala värde. Jag hoppas att min utdelningsportföljs totala värde kommer att öka med +25% under 2017. Här bestämmer marknaden och världsekonomin ganska mycket men även mitt eget sparande påverkar. Som utdelningsinvesterare blir man tvungen att vara med i börsens svängningar.

 

Några andra tankar kring 2017 är att jag skall försöka hålla lite mer koll på de bolag jag äger och inte vara HELT främmande för försäljning om något bolag inte känns rätt att äga. Det kanske även blir aktuellt att börja flytta över en del bolag pö om pö från investeringssparkonotot till Kapitalförsäkringen. Troligen blir mitt egna sparande fortfarande lågt under 2017 eftersom sambon fortsätter med sina studier men förhoppningsvis kommer vi få ökad inkomst år 2018 med ett bättre kassaflöde som resultat.

En annan förbättring i portföljen kommer vara att jag skall försöka hitta bra utdelande bolag i andra valutor än SEK och USD. Det finns säkerligen en hel del bra bolag världen över bara man letar lite extra, kanske får bli ett extra blogginlägg om det? Det man måste kolla upp noga innan köp i lite ovanligare valutor är framförallt courtagekostnader och skatteregler. Att köpa aktier i Danska bolag är t ex lite krångligare om man vill få tillbaka all källskatt.

 

Vad har Ni för mål inför 2017?

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)