Spartacus
Likes
162
Antal inlägg
645
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Intressanta aktier inför 2016

Nu blev det värsta "Dagens Industri-rubriken" på det här inlägget, men det får ni tåla.

 

Vi kan i alla fall börja med och se vad DI tipsar om. Där skriver man om ett tips som storbanken SEB ger - en valuta strategi. Malaysias ringgit mot Indonesiens rupiah. Malaysias ekonomi är tydligen bättre. Dessutom tipsa man om den filippinska aktiemarknaden. Filippinerna förväntas sänka räntorna och det ska ge aktierna där en skjuts.

 

Aktieskribenten Marcus Hernhag har tagit fram åtta bra bolag. I grunden bra bolag men som utvecklats svagt under 2015: Castellum, H&M, Handelsbanken, ICA, Kinnevik, Meda, P&G och Skanska.

 

Skulle jag behöva välja mellan SEB och Hernhag så ligger mina egna tankar närmare Hernhags.

 

Sedan har Värdebyrån ca 100 intressanta bolag på sin net-nets lista. Vilka förtäljs inte utan du får köra din egen screening efter dem. Även om du inte får konkreta tips så kan jag tipsa om de mycket välskrivna inläggen om net-nets på deras blogg.

 

John Bogle menar på att man inte ska förvänta sig mycket alls från just aktier de närmsta åren, men för aktier är det bästa alternativet ändock att spara regelbundet i breda indexfonder.

 

Privata affärer hade för inte så länge sedan fyra tips. Kambi, IC Group, Tomra och Flügger.

 

Carnegies småbolagsförvaltare tror på Hoist, Atrium Ljunberg och Scandi Standard.

 

Tittar man på Carnegies Sverigefond förvaltare så tecknades nyligen aktier i Dometic.

 

Senaste köpen som gjordes till Odins Sverigefond var Fenix Outdoor, Attendo och Clas Ohlson.

 

Skagen Global köpte nyligen in Service Master och Xcel Energy.

 

Jag själv då?

 

Dels så kommer det fortsättas att månadssparas, som alltid, i ett par indexfonder.

 

Jag tror att jag kommer köpa i Walmart, Berkshire och möjligtvis några få amerikanska aktier till under 2016. Jag vet inte om de kommer gå uppåt i kurs under just 2016 (hoppas inte) men jag tycker de är attraktivt prissatta och jag har utrymme i portföljen för dem.

 

I Sverige så är det H&M det som troligen vankas och om vinden inte vänder. Inte för att jag förväntar mig någon större vinsttillväxt. De där ca 3,5% i vinsttillväxt per år kommer troligen hålla i sig lite till, men när du samtidigt får ca 3,5% i direktavkastning så har du ju de där 7%:en till en, enligt mig, ganska låg risk. Visserligen är 10-15% i förväntad framtida avkastning att föredra, men ibland är tiderna sådana att det är bättre med 7 hyfsat säkra procent istället för 10 mer osäkra. Dessutom så är ju jokern huruvida det ska bli en ketchup-effekt på sista raden till slut eller inte.

 

Som en sidonotering har jag också fyra stycken som närmar sig att bli s.k. Magic Sixes. En urvalsmetod som lyckats bra förr när man vill hitta undervärderade aktier. Aktierna är Wilhelm Wilhelmsen, Möller Maersk, Atria och Saga Furs. De uppfyller inte kraven än, men jag ska hålla dem under uppsikt.

 

Vilka aktier finner du intressanta i nuläget?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (49)

Taggar