Emissioner
7 Dec, 2022
pågående emissioner

Alla pågående emissioner på TradeVenue

Uppdaterad:
25 Jan, 2023

Investeringar i emissioner är ett bra sätt att diversifiera din investeringsportfölj och öka din avkastning. När ett företag gör en nyemission, erbjuder de nya aktier till investerare i syfte att få in extra kapital. Genom att köpa aktier i en emission kan du bli delägare i företaget och ha möjlighet att ta del av dess framtida vinster.

Det finns också möjlighet att tjäna pengar genom att sälja aktierna du köpt i en emission till ett högre pris än vad du betalade för dem. Detta kan vara ett bra sätt att öka dina investeringar och få en högre avkastning på ditt kapital.

Det är dock viktigt att tänka på att investeringar i emissioner innebär en viss risk, eftersom företagens framtida utveckling och vinster inte kan garanteras. Det är därför viktigt att du gör din research innan du investerar i en emission och att du har en god förståelse för företaget och dess bransch. Det är också bra att rådfråga en finansiell rådgivare innan du investerar i emissioner.

Nedan har vi listat pågående, kommande och tidigare emissioner denna period, tillsammans med landningssida och emissionsprospekt för pågående teckningsperiod.

Pågående emissioner

BolagPeriod
Goodbye Kansas11 januari - 25 januari
Bonzun AB20 januari - 3 februari

Kommande emissioner

Inom kort presenteras bolagen som gör emission och som TradeVenue kommer bevaka. 

Avslutade emissioner

Attana
Teckningsperiod: 14 – 29 december 2022

Zoomability 
Teckningsperiod: 7 – 21 december 2022

Eurobattery Minerals
Teckningsperiod: 7 – 21 december 2022

Botnia Exploration
Teckningsperiod: 22 november - 6 december 2022

Eevia Health Oy 
Teckningsperiod : 1 - 15 november 2022

Medimi
Teckningsperiod 3 - 18 november 2022

Meltron
Teckningsperiod 26 oktober - 9 november 2022

Phoenix BioPower 
Teckningsperiod: 10 oktober - 24 oktober 2022

Vad är ett emissionsprospekt?

Ett emissionsprospekt är det dokument som ett företag som emitterar nya aktier på marknaden måste offentliggöra. Prospekt innehåller information om företaget, dess verksamhet, finansiella resultat och framtidsutsikter, liksom den information som avser genomförande för de nytillkomna aktierna. Syftet med emissionsprospektet är att vägleda investeraren till den information de behöver för att fatta ett välgrundat beslut om de vill investera i företagets aktier.

Tradevenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.