Veckobrev
17 May, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.20

Veckobrev och aktienyheter v.20

Uppdaterad:
20 May, 2024

Det har blivit dags att sammanfatta veckan som gått på TradeVenue. I dagens veckobrev kan ni bland annat läsa mer om Nyfosas riktade emission samt ta del av flertalet rapportkommentarer. Vi ser även till att dela med oss av veckans nyhet samt Attanas pingsthälsning, där företaget berättar mer om deras immunologi-verksamhet.

Trevlig läsning!

Veckans bolag

Fastpartner fortsätter att få in nya hyresavtal. Under veckan offentliggjorde de att hyr ut 3 300 kvadratmeter i Uppsala samt att de har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Hotell Stockholm North gällande ett hotell i Upplands Väsby. 

Läs även

Veckans emission

Nyfosa beslutade i veckan att genomföra en riktad emission till ett värde om drygt 1,7 MdSEK. Likviden från emissionen avses att användas till att upprätta en mer flexibel och balanserad kapitalstruktur och därmed samtidigt skapa beredskap för nya investeringsmöjligheter. 

Läs även

Veckans rapportkommentarer

Under veckan har vi skrivit en rad rapportkommentarer. Du kan ta del av dessa nedan. 

Veckans nyhet

Veckans nyhet är att RMD har erhållit villkorat godkännande för notering på Nordic Growth Market (NGM).

Pingsthälsningar från Attana

I Attanas pingsthälsning gör företagets VD, Teodor Aastrup, en djupdykning i deras immunologi-verksamhet samt berättar mer om vägen framåt.

Veckans blogginlägg

I veckan har våra bloggare publicerat en rad inlägg. Sofokles har skrivit om storföretaget Walmart och Miljonär innan 30 berättar hur han tänker kring sitt bolån. Dessutom redovisar Aktiepappa sin portfölj.

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.