Veckobrev
7 Jun, 2024
Veckobrev och aktienyheter v.23

Veckobrev och aktienyheter v.23

Uppdaterad:
7 Jun, 2024

Det har duggat tätt med nyheter för våra bevakade bolag under veckan. I dagens veckobrev kan du bland annat läsa mer om ett nytt bevakat bolag hos TradeVenue. Du kan även ta del av ett flertal intressanta blogginlägg samt en VD-intervju som Miljonär innan 30 har gjort.

Trevlig läsning!

Veckans bolag

Teknikbolaget Observit är veckans bolag då de har erhållit ett kontrakt i Finland motsvarande 4,2 MSEK. 

Veckans emission

Utnyttjandeperioden för Attanas teckningsoptioner (TO1) har startat och pågår fram till och med den 14 juni. För er som är intresserade av att utnyttja teckningsoptionerna är det viktigt att vara medvetna om att perioden stänger tidigare för många banker. Kolla därför upp vad som gäller för er bank.

Nytt bevakat bolag på TradeVenue

Vi kan med glädje meddela att vi har fått ett nytt bevakat bolag på TradeVenue vid namn Nordic Flanges Group. Bolaget är en global aktör inom industrisektorn som har lyckats vända sin negativa utveckling. 

Veckans VD-intervju

Bloggaren Miljonär innan 30 har gjort en intervju med Beyond Frames VD, Ace St. Germain. I intervjun diskuterar de bland annat bolagets pipeline samt bruttomarginalen.

Läs även

Veckans nyheter

SensoDetect har ingått samarbete med Audientes samtidigt som Bodyflight har fått en ny styrelseledamot. Dessutom har analyshuset Analyst Group kommenterat Zoomabilitys senaste kapitalanskaffning.

Veckans blogginlägg

Nedan kan du bland annat läsa mer om skatteåterbäring, fetma och Doro. Dessutom har Spartacus skrivit ett inlägg om huruvida man behöver tajma marknaden eller inte. 

Månadens vinnare & förlorare

Nedan listas aktierna som har visat imponerande tillväxt under den senaste perioden samt de aktier som har tappat i värde och möjligen blivit mer attraktiva. Här presenteras veckans vinnare och förlorare på aktiemarknaden.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckans mest blankade aktier

Veckans stängningskurser på Stockholmsbörsen

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Ekonomisk kalender - Svenska siffror

Håll dig uppdaterad om den svenska ekonomins indikatorer och viktiga händelser för den närmaste tiden genom att titta i kalendrarna nedan.

Laddar TradingView Widget
Följ alla marknader på TradingView

Veckan som kommer

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.