Fantastiska Farbror Fri
Likes
303
Antal inlägg
1362
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
9 januari 2017

Fru Fri avslöjar en hemlighet och utmanar sig själv!

Fru Fri här, jag har våndats lite över det här inlägget eftersom  det avslöjar något om mig och FFF. När det gäller vår gemensamma ekonomi så tar vi besluten tillsammans och sätter upp gemensamma mål för framtiden osv. Vi drar åt samma håll och har samma grundvärderingar när det gäller våra pengar och hur vi sköter vår ekonomi. Men en sak skiljer oss åt, jag är totalt ointresserad av aktier och börsen! 

 

Jag läser förstås inläggen som Farbror Fri skriver här på bloggen och jag gläds åt makens humor och inlevelse men jag måste erkänna att inläggen som handlar om våra aktieinnehav och annat som händer på börsen är de absolut tråkigaste (förlåt FFF ;-) ) .  Som sagt mitt intresse kring det här området är på botten och jag skäms för det, det handlar ju om våra besparingar…Jag har i mitt snart 40-åriga liv aldrig köpt en aktie själv! Tyvärr tror jag att det här är ett ganska vanligt scenario i de flesta familjer, att männen kanske är mer intresserade och de som sen utför analysen och aktieköpen. Jag vill inte längre vara del av den statistiken. 

 Varför är jag så ointresserad av just aktier? Jag är en bild- och formmänniska i själ och hjärta och aktier är ju raka motsatsen, en massa fakta, grafer, alla siffror, analyser och min bild av investeraren som en ganska tråkig man i mörk kostym. Konstigt att jag går på den myten av investeraren,  jag om någon vet ju att den inte  myten inte är sann eftersom min man oftast går runt i slitna jeans och en välanvänd fleecetröja :-).

 

 

Eftersom aktier och övriga investeringar är en viktig del av det som möjliggör vår frihet så har jag nu bestämt mig för att ta tag i det här under det kommande året. Jag har bestämt mig för att jag ska lära mig hur det funkar (hjälpligt, förvänta er inga ingående analyser) och förhoppningsvis bli lite mer intresserad. Målet är att jag i slutet av året ska kunna ta mig igenom ett helt inlägg som handlar om vårt aktieinnehav med mer kunskap, glädje och intresse. Jag kommer att återkomma med inlägg hur jag kommer gå tillväga med att välja aktier. Första steget blir dock att starta en depå hos Nordnet (affiliate länk) och begära överföring av min IPS från storbanken för att börja bygga en portfölj med lite "lekpengar".   

 

Så kära kunniga läsare vad säger ni, är det kört för mig att bli intresserad eller finns det hopp? Jag tar gärna emot era tips och råd på hur det här ämnet kan bli roligt!

 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (10)

Taggar