Stockholm 17:30
0,00% Idag
-21,58% Sedan årsskifte
-0,01% OMXSPI

Raybased, vad tror ni?

Har blivit intresserad av ett företag som noteras på Aktietorget den 18 Januari kommande år. Företaget heter Raybased och deras produkt riktar sig till automation av hemmet. 

Saxat från analysen nedan:
"Raybased’s vision är att bolagets system ska bli ett motsvarande system för fastigheter som Android är för smartphones, dvs. den öppna infrastruktur som olika hårdvaru- och mjukvaruaktörer kan samverka kring, och som framtidens uppkopplade fastighetsfunktioner baseras på."

Trader Invest Europe Ab's Analys av företaget:
http://www.raybased.com/investerare/content/uploads/2015/11/Analy-av-Ray...

Här är en länk till erbjudandet med mer information, samt en film som ger en bra överblick på själva idén.

http://www.raybased.com/investerare/

Mina tankar:
Om några år är det här något som kommer finnas i varje hem, sen om det är just raybased eller något annat företag, det låter jag vara osagt. Däremot tror jag att själva produkten/idén är något som ligger precis rätt i tiden!
 

Bolagets ledning verkar ha en bred kunskapsgrund, och de har haft en hel del kundkontakt.
"Raybased har tecknat en avsiktsförklaring med Bravida avseende marknadsbearbetning av Raybaseds produkter. Att bolaget har ett samarbete med Bravida är mycket positivt eftersom Bravida är en ledande nordisk totalleverantör av tekniska installations - och servicetjänster för fastigheter och finns med tidigt i diskussioner om fastighetsombyggnationer."

Nu är ju inte en avsiktsförklaring något som kan likställas med intäkt, men det visar på att det finns ett intresse?!

Angående konkurrensen skriver analytikerna:
"Det finns redan konkurrens från ett flertal aktörer och i flera fall är tekniken gammal och inlåst i systemdesignmässiga brister. Av de system som bolaget listar i sitt memorandum som konkurrenter är inget system fullt tillräckligt för att driva den stora utbredningen av fastighetsautomation. De är antingen för komplexa och dyra att installera eller fungerar inte för större kommersiella fastigheter. Marknaden är således fortfarande öppen för nya aktörer som kan skapa en standard."

Jag tänker köpa in mig i noteringen, vad tycker ni?

Mvh

zlaskarn's picture
zlaskarn's picture
zlaskarn

Kollade filmen, helt klart spännande produkt. Läskigt med bolag som har så pass lite proof of concept bara. Bolaget är minimalt med en extern VD på konsultbasis som sysselsäts till minst 50 %, samt en styrelsemedlem som är sysselsatt på hyfsat daglig basis. Det är väl iofs det som pengarna är till för, att anställa, osv. Tänker bara att det är låååång tid innan kulorna kommer börja rulla in och det kommer säkert behövas både en och två NE.

Med det sagt är jag fortfarande intresserad, men har bara skummat 10 minuter i prospektet än så länge. Ska försöka ta mig tid att läsa noggrannare sen.

24 november 2015 kl 18:07
Per Andersen's picture
Per Andersen's picture
Per Andersen

Har köpt in mig på ett litet hörn. Tänker för visso inte sitta med den i hundra år. Men det är någorlunda tech/intressant och nuvarande håsen kommer driva upp aktien initiellt. Sen kanske det kommer nån negativ nyhet som drar ner värderingen, men det får visa sig! Tror det är ett bra case att göra 20-100% på kort tid. Stoppa inte in hela förmögenheten bara och se det som en fet gamble med potential att ge snabb avkastning. :-)

6 december 2015 kl 21:26
Nova's picture
Nova's picture
Nova

Den 8 december 2015 avslutades teckningsperioden i Raybased AB:s noteringsemission av aktier inför notering på AktieTorget. Emissionen om cirka 7,3 MSEK tecknades av cirka 4 000 tecknare till cirka 160 MSEK inklusive teckningsåtaganden, vilket motsvarar en teckningsgrad om cirka 2 200 %. Styrelsen för Raybased har valt att utnyttja hela övertilldelningsoptionen på cirka 2 MSEK. Bolaget tillförs därmed cirka 8,2 MSEK efter noterings- och emissionskostnader om cirka 1,1 MSEK. Styrelsen kommer ta formellt beslut om tilldelning under eftermiddagen idag, torsdagen den 10 december 2015. Avräkningsnotor börjar distribueras den 11 december 2015.


2 200%?!

Jag som inte ens lyckades tecka aktier pga förhinder.

Intresset är dock megastort, och får väl helt enkelt försöka köpa in mig vid noteringen!

10 december 2015 kl 16:50
zlaskarn's picture
zlaskarn's picture
zlaskarn

Wow, det var inte illa pinkat för ett så litet bolag.

10 december 2015 kl 18:41
Per Andersen's picture
Per Andersen's picture
Per Andersen

Ojdå, hoppas man får några aktier då.

Typ alla noteringar verkar gå på liknande sätt. Stillfront var övertecknat 6x och öppnade 80% upp första dagen. Känns som First North har blivit nya trisslotten.

Kanske ska börja teckna rejäla poster i dessa så man i alla fall får en liten tilldelning?

10 december 2015 kl 21:53
Per Andersen's picture
Per Andersen's picture
Per Andersen

Tror dessutom inte det är nån vidare idé att köpa direkt, leder bara till tårar. Visst, om det går som för TC Tech och aktien drar iväg 500% kan man ju göra en hacka även om man köper vid 100% upp, men knappast något man kan lita på.

10 december 2015 kl 21:54
Per Andersen's picture
Per Andersen's picture
Per Andersen

Alternativt kanske man ska starta ett litet spelbolag och köra lite föremissioner till sina polare och sen notera sig illa kvickt... ;-)

10 december 2015 kl 21:56
Nova's picture
Nova's picture
Nova

Haha! Det är ju en strategi man kanske skulle spinna vidare på...

Nä, jag tänkte mest bevaka kursen och se om det går att komma in på en bra nivå. Med den överteckningen så lär det skena iväg rätt bra dock.

 

10 december 2015 kl 22:51
Per Andersen's picture
Per Andersen's picture
Per Andersen

Kan helt klart va ett bra case att försöka hoppa in i callen, rida första 2-3 dagarnas uppgång och sen dumpa aktierna, har svårt att se nån annan uppsida dock. Knappast ett bolag som är värt att hålla, alldeles för hög risk. 90-95% chans att bolaget har kånkat inom 5 år skulle jag säga.

Skall tilläggas att jag inte fick nån tilldelning. Tror inte jag kommer köpa in mig heller.

12 december 2015 kl 01:33