Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
11 maj 2016

Mina och Per Håkan Börjessons vinnare

Nu har jag och Per Håkan Börjesson från Spiltan valt ut våra vinnare i tävlingen där ni hade chansen att lära er av Warren Buffett då ni kunde vinna ett exemplar av Pers bok, ”Så här blev Warren Buffett världens rikaste person”. Jag delade ut fyra exemplar av boken och Per var generös nog att komplettera med fem stycken till. Totalt har vi nu alltså valt ut nio stycken vinnare och här nedanför ser ni de vinnande citaten som jag valde ut samt de som Per valde ut.

Alla vinnare kommer bli kontaktade av antingen mig eller Per så kommer vi skicka ert exemplar till er så fort som möjligt.

 

Mina utvalda vinnare:

1.”Han inspirerar mig genom att aldrig försöka dölja ett misstag som han har gjort! Alla som vill veta vilka affärer han har gjort som har varit dåliga behöver inte leta länge eftersom han är öppen med det och reflekterar över varför det blev så. Hade jag själv varit lika duktiga på att reflektera över dåliga/bra affärer så hade jag inte behövt återupprepa samma fel flera gånger. Det bästa är att vi andra också vinner på hans ödmjukhet och reflektioner. Win-win!

Uttryckt av Warren Buffett själv
Honesty is a very expensive gift. Don't expect it from cheap people."
 

2.”Det enkla i teorin är oftast det svåra i praktiken, men Warren Buffetts tålamodstänk och allmänt sunda förnuft när det kommer till investeringar har fungerat som såväl inspiration som målbild, inte bara till rent finansiella investeringar utan till inställningen i livet allmänt. Blir betydligt roligare att investera i bolag man är intresserad av och förstår än chansningar i bolag man varken förstår eller kanske kan deras produkter.

Buy and hold är svårt och att våga köpa när det kommit stora sättningar kräver is i magen och en rejäl dos mod, men uttrycket "Be fearful when others are greedy, and be greedy when others are fearful" är något jag bär med mig.”
 

3.”Är en student med stora ambitioner och vill också uppnå helt otroliga resultat som Buffet gjort! Därför kommer jag också läsa boken och ta till mig kunskapen som boken har att ge. En bra grej med Buffet är att tänka långsiktigt och det är speciellt de jag vill lära mig mer om.”
 

4.”Han har lärt mig att jag inte ska deppa ihop när man gör investeringar som går galet utan se det som en möjlighet att analysera vad som gått snett för att undvika det nästa gång det ska investeras.

Sen har jag tagit rygg på honom och insett att årsredovisningar är mycket mer givande att läsa än muskeltidningar.”
 

Per Håkan Börjessons utvalda vinnare:

1.”Det är mycket man kan säga om denna man men en sak som fascinerar mig är att han ser ut ett bolag som han senare investerar X antal miljarders miljarder i utan beröring eller min

Jag säger bara:
Regel 1: Förlora aldrig pengar
Regel 2: Glöm aldrig regel 1”
 

2.”Warren har faktiskt inte inspirerat mig så mycket i mina investeringar hittills. Men Per H Börjessons skildring av Buffett kanske kan låta mig inspireras desto mer, om jag får en av böckerna så ska den gamle Per H i samarbete med den ännu äldre Warren Buffet åtminstone få en chans!”
 

3.”Warren har visat mig att man kommer långt på att tänka bolag och inte aktier. Att behålla de bolag man tror på länge.

Att våga gå emot strömmen!”
 

4.”Warren Buffetts regler i all ära, men det som inspirerar mig mest med denna människa, och ett stort antal andra miljardärer är deras beslut att bidra till en bättre värld. Besluten de tar att donera majoriteten av deras förmögenhet till välgörenhet ger så många människor bättre förutsättningar för deras liv.

Det är min dröm och mål med mitt sparande. Spara tillräckligt till mig själv, tills jag själv inte behöver de längre, sen skänka resten till en bättre framtid”
 

5.”Jag fick mina första aktier när jag var 18 år, helt ovetandes om hur jag skulle förvalta dem. "Kolla på hur Buffet gör" sa pappa, vem fan är Buffet tänkte jag.

Ett par år senare kan jag vara skatta mig lycklig över pappas tips. Buffetts strategi om att vara långsiktigt och att aldrig sälja har varit grundstenar i min portföljfilosofi, vilket har genererat 10-20% varje år. Han har inspirerat mig så oerhört och det känns verkligen som om det är möjligt att bli multimiljonär om man lyckas behålla omdömet och följa sin filosofi. Förutom att vara långsiktigt i mina investeringar så har det även gjort mig mer tålmodig i mitt vardagliga liv, jag är inte lika hetsig utan kan vänta på att saker tar sin tid vilket (precis som med investeringarna) brukar löna sig.

Han är fantastisk den där Warren Buffet.”

 

Jag och Per vill nu slutligen även passa på att tacka alla som deltog och gratulera de nio vinnarna. Vi båda tycker att engagemanget från er sida var helt fantastiskt och vi hoppas att kunna ge er som inte vann den här gången många nya chanser framöver.

 

David 

19 januari 2016

Laddat med böcker och poddar!

Finns det någon bättre än att kombinera sol, värme och semester med nya lärdomar och erfarenheter? Inte mycket i alla fall och därför har jag nu förberett mig ordentligt för solstolen och inför min resa till Kanarieöarna idag.

Jag tänkte passa på att ta del av böckerna ”Richard Branson: Den globale entreprenören”, ”Den enkla vägen att lyckas med aktier” och ”Per Holknekt” under den här semesterveckan. De två förstnämnda har jag redan läst en gång men då skummade jag mer eller mindre enbart igenom böckerna ganska så snabbt men de var så pass bra så att jag nu tänkte läsa dem igen och den här gången ordentligt och boken om Per Holknekt ska också bli väldigt intressant att ta del av. Jag har även beställt en del böcker för ett par dagar sedan men dessa hann inte komma fram innan min avresa men då har jag något att göra när jag kommer hem sen också så det gjorde inte så mycket.

Sedan har jag även laddat min mobil med över 50 olika poddar inom en rad olika områden och det lär ju rulla in olika avsnitt löpande under tiden jag är borta så jag tycker helt klart att man kan säga att jag är väl förberedd för solstolen, eller vad tycker ni?

Det ultimata vore ju om man kunde behärska att lyssna på en podd och läsa en bok samtidigt och verkligen kunna ta in alla information på samma gång. Det kanske finns någon här som kan det? Dela i så fall gärna med dig av några tips för jag tycker att det är näst intill omöjligt.

 

Vad läser eller lyssnar ni på just nu? Jag tar mer än gärna emot era tips då jag alltid är på jakt efter nya lärdomar.

 

David    

Taggar (blogg): 
15 november 2015

Jag håller på att bygg ett finansbibliotek

Att läsa böcker har alltid varit en stor del av min inlärningsprocess och speciellt när det kommer till ekonomi och företagande m.m. Jag har läst en hel del böcker under de senaste åren och jag tycker faktiskt att den här gamla hederliga metoden fortfarande är oslagbar när det kommer till inlärning. I snitt tar jag mig igenom ungefär 2 böcker i veckan just nu då jag verkligen är inne i ett ”bok-flow”.

Just nu fokuserar jag på reala tillgångar i mitt läsande och mycket gällande fastigheter, skog och mark. Jag tycker att det sådana här direktinvesteringar i reala tillgångar har blivit väldigt underskattade och nästan lite bortglömda. Men ofta så gillar jag saker som inte så många andra gillar (i alla fall ofta på börsen) och så verkar det vara överlag när jag genomför olika saker. Men då finns det dock en stor fördel och det är att det är betydligt lättare att komma över saker till ett rimligt pris och i många fall även till ett väldigt bra pris. Just det här med reala tillgångar är någonting som jag alltid varit väldigt intresserad av men jag har aldrig tagit det till en högre nivå men det tänkte jag nu då ändra på och därav mitt kunskapsinsamlande.

Men om vi återgår till mina böcker så håller jag även på att bygga upp ett helt eget finansbibliotek. Det har jag hållit på med i några år nu och det börjar sakta men säkert ta form. Jag har tidigare varit dålig med att visa upp böcker som jag köper och som jag tar del av och lär mig av men framöver ska jag börja göra det mer och mer för jag tycker verkligen att böcker har blivit en underskattad inlärningsmetod som mer och mer glöms bort.

Jag tänkte också passa på att fråga er om ni har några aktuella boktips till mig? Kanske någon gammal favorit som ni fortfarande tycker är oslagbar? Eller om ni bara har något tips som man verkligen måste läsa? Ni kommer framöver få löpande tips från mig så det vore som sagt väldigt roligt att få det även från er.

 

Ha nu en bra söndagskväll!
David    

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar