ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Utdelning Microsoft och redovisning av Teslatrades

Igår kom kvartalsutdelningen från Microsoft in på Kapitalförsäkringen. Jämfört med samma period föregående år så ökade summan med ca +14,50% (omräknat till samma antal aktier)

Detta är en riktigt bra ökning och jag har fortsatt förtroende för Microsoft. Det ska bli spännande att se hur detta mjukvarubolag fortsätter att utvecklas och om dom hänger med i teknikutvecklingen. Windows var i princip monopoloperativsystemet förr vilket troligtvis var väldigt bekvämt (kassako) Det gäller nu för Microsoft att hitta nya inkkomstkällor.

 

Nu har jag totalt gjort tre stycken kortarte affärer i Tesla Motors (i mina mått mätt) och tänkte därför redovisa de i kronologisk ordning:

 

Affär 1, På grönbete

Gjorde ett litet inköp mest på test/skoj 27 Juli -15 (ca 260$) till största delen eftersom jag är ett stort fan av Tesla. Tiden gick och jag uppmärksammade att aktien åkte väldigt mycket upp och ner. 29 Mars -16 hade kursen dippat till 227$ och då kände jag att det var dags att göra ett litet inköp till. Efter dessa två inköp föll aktierna lite i glömska och det var först ca ett år senare 21 Feb -17 som jag gjorde slag i saken och sålde eftersom kursen då stod i 280$ Enligt mig var det helt vansinnigt att aktien hade nått hela 280 dollar men värre blev det senare.... Denna första affär gav en avkastning på +21,42%

 

Affär 2, Snabba Cash

Nu hade jag tjänat pengar på Tesla och det var ju hur lätt som helst, eller? Denna gång var köpet mer p.g.a pengar än känsla och nu skulle det tradas utan dess like! Första inköpet gjordes redan sex dagar efter att jag avslutat första affären (27 Feb -17, på 246$) Aktien låg lite i dvala och ungefär en månad senare gjordes ett nytt litet inköp på 248$ Några veckor senare var hypen igång och Tesla släppte en bra kvartalsrapport. Aktien klättrade och klättrade och skulle den nå TREHUNDRA DOLLAR!? Ja otroligt nog gjorde den det och lyckan var total när säljknappen aktiverades på exakt 300$ Denna affär gav en avkastning på +19,20%

 

Affär 3, Vad håller jag på med?

För ungefär en månad sedan köpte jag en liten del aktier igen (295$) Vid den här tiden hade kursen varit ovanför 300-trecket ett flertal gånger och det kändes faktiskt lite olustigt att den rusat så pass mycket. Jag hade dock fortfarande adrenalin i kroppen sedan senaste affären och tänkte "jaja, jag kan väl lika gärna köpa en lite dutt nu och hellre snitta ner mig när kursen återgår till normala nivåer) 

Dagarna gick och övergick till veckor, gick kursen ner? Nej tvärtom.... Aktien fortsatte uppåt som ett ånglok. Nyheter och rykten om model 3 ökade trycket ännu mer och vid 362$ (8 Juni -17) fick jag nog och sålde av innehavet. Om det var rätt beslut eller ej vet jag inte än men jag kan säga att allt, allt hänger på om Model 3 som lanseras om ca 3 veckor blir en succè eller ej. Denna affär gav mig en avkastning på +19,5%

 

Slutklämm

Dessa affärer har varit extremt roliga och lärorika att genomföra. En stor anledning till att de har varit rofullt och inte nervöst är eftersom jag handlat med väldigt små medel. Jag kommer fortsätta att trada i Tesla med små summor även framöver, kanske blir det några aktier mer vid varje affär men det ska inte vara några summor som påverkar min portfölj i större utsträckning om det skulle gå åt fel håll. Vad händer härnäst?

Ärligt talat har jag ingen aning om när och vid vilken nivå jag kommer att gå in i Tesla igen. Om nu Model 3 gör så att kursen styr mot 400$ kommer jag avvakta. Några riktmärken kan dock vara:

 

Vid dåliga nyheter som jag inte uppfattar som speciellt negativa men som marknaden överreagerar på börjar jag köpa aktier runt 350$ Detta skall alltså inte vara nyheter som påverkar produktionen av Model 3. Det kan t ex handla om att bilen inte levereras med automatisk baklucka.

Vid lite tråkiga men inte katastrofala nyheter såsom en gnutta försening av produktionen börjar jag köpa aktier runt 300$

Vid tråkiga och ganska alvarliga nyheter som kan påverka bolagets framtid stort men inte hota dess "status" och bilarnas efterfrågan börjar jag köpa vid 250 - 200$

 

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

 

 

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
KronanTillMiljonen's picture
19
46
3
0
KronanTillMiljonen

Kul att läsa lite om Tesla aktien :)

Är otroligt intresserad av att få veta mer om Elon Musk och hans idéer. 

Det vanligaste misstaget vi gör är oftast att sälja aktier när det gått bra för att ta hem vinsten, trots det att bolaget fortsätter ticka på uppåt :/

Ha det härligt!

ekonomisk trygghet's picture
211
356
53
0
ekonomisk trygghet

Jag kan verkligen rekommendera boken om Elon Musk om du vill veta hela historien fram tills nu. Skrev även en recension om denna bok för ett tag sedan. Precis ibland är det bättre att försöka rida på vågen så länge det går, t ex sälja av hälften efter en tids uppgång.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)