PerPenning
Likes
254
Antal inlägg
624
Följare
52
Medaljer
0
Stad
Lund
Om användaren
Tid är pengar, pengar är makt, makt över din tid! För vad är pengar om du saknar tid att använda dem? Får du verkligen ut tillräckligt per penning spenderad? Jag är en knappt femtio år gammal pappa och make med två barn i skolålder, villa, bilar, amorteringar och kostnader - ganska lik många andra i det hänseendet. Vad Per däremot under senare år har insett är att en privatekonomi med mer trygghet, utrymme och frihet är något värdefullt att sträva mot. Många mer än Per behöver sätta sig ned och fundera igenom vilka prioriteringar som är viktigast och vilka som egentligen inte spelar någon roll. För egen del har Per insett att det värdefullaste han äger - tiden - byter han bort mot pengar. Dessa pengar är därför synnerligen värdefulla. Per vill att de ska ge god utväxling - han vill ha mer nytta och glädje per penning spenderad.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

I profil

 

Vi känner oss alla själva - men bara från insidan av ögonlocken. Alla vet ju hur konstig vår röst låter när vi hör den inspelad. Eller hur märkliga vi ser ut i profil i den där spegeln i provrummet. Att kunna kliva ur oss själva för en stund och betrakta oss från sidlinjen borde vara minst sagt spännande.

 

Jag har gjort en del personlighets- och kompetenstester på senare tid eftersom jag har sökt några jobb där dylikt har ingått. Ytterligare ett liknande fick jag till livs härom veckan, en så kallad DISC-analys. De fyra bokstäverna står för Dominans, Inflytande, Stabilitet och Konformitet - analysen handlar helt enkelt om beteendet kring kommunikation och relationer med sin omgivning. En del av detta är personkemi och testet ska hjälpa till att ge ökad självinsikt och underlätta kommunikation.

 

Dessvärre är jag relativt sett väl påläst kring min personlighet redan. Jag känner helt enkelt mig själv nästan för bra och emellanåt hade annat sällskap varit bättre för mig. Resultatet blev inte direkt någon överraskning även om jag inte håller med i alla dess påståenden. Samtidigt så är jag tveksam till att 28 frågor kan ge mer svar än så här.

 

Mest intressant i analysen är dock den del som handlar om hur jag kommunicerar med andra och vilka konsekvenser det kan leda till - detta ger en viktig insikt. Även vad jag kan vara till för värde i en organisation och vad min chef kan behöva veta för att fungera med mig. Jag vet - jag är en besvärlig medarbetare och är stolt över det.

 

Vill du veta mera kring denna typ av analys kan du läsa mera här. Är du osäker på vem du är? Då kanske denna analys får dig att hitta rätt.

 

Läs även andra bloggares åsikter om intressant?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (31)

Taggar