Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1453
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
8 mars 2017

Vi når högre om vi står på varandras axlar!

Idag är det den internationella kvinnodagen och egentligen borde det väl vara frun som skriver ett inlägg men hon har ju det tveksamma nöjet att fortfarande jobba heltid i lite drygt 100 dagar till. 

Dagens ämne är lika relevant i samhället som det är i familjer nämligen att det är viktigt att vi lyfter fram och upp varandra. Detta gäller både kvinnor och män, men eftersom kvinnor generellt sett har haft det lite svårare att ta sig fram i karriären så kanske vi behöver vara ytterligare lite bättre på att lyfta upp just kvinnor och se till att vi inte missar någon kompetens eller engagemang.

När någon hör att vi ska lyfta kvinnor så går kanske tanken till kvinnokamp och i en kamp så är det väl någon som förlorar? Men det tror inte jag, istället tror jag att vi ska tänka oss som en laghinderbana eller gruppgymnastik där hela laget jobbar tillsammans för att lyfta varandra. Om vi står på varandras axlar blir vi gemensamt längre. Detta gäller samhället så väl som i förhållanden och familjer. 

Fru fri och jag pratar ganska ofta om att nyckeln till att vi har nått alla våra mål så här långt i livet är att vi har hjälpt varandra och jobbat tillsammans, vi har stått sida vid sida när det blåser, lyft varandra över hindren och hållit i stegen när det börjar svaja. När jag varit svag så har frun lyft upp mig och burit mig på sina axlar, vid andra tillfällen har jag återgäldat tjänsten. 

Om vi står på varandras axlar så når vi högre! Glöm inte det!! 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)
Apr (9)

Taggar