Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1453
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
14 april 2016

Vardagsbesparingar - Deodorant -89%!

Tänkte att göra lite små nedslag i vår vardag kring hur vi tänker kring olika produkter och besparingar och hur besparingar ofta påminner om att skala en lök, den finns ofta mer besparingspotential än vad som först är uppenbart. 

Idag är exemplet något så banalt som en deodorant. När jag var ung (och tydligten förmögen) så brukade jag köpa deodorant från Björn Borg (BB), vad den kostade då kommer jag så klart inte ihåg så här 20 år senare men när jag tittar nu verkar mostvarande produkt kosta cirka 129kr så för detta exempel utgår jag från det.

Efter ett tag så insåg jag att deodorant inte behövde komma från ett "fint" märke för att fungera men det fanns kvalitetsskillnader ändå...efter att ha testat mig fram kom konstaterade jag att en milt parfymerad variant från Nivea funkade super för mig (pris 30 kr - besparing jmft BB = -78%).

Men det slutar inte där...sen upptäkte jag att om jag gick till en större mataffär kostade samma deo 21 kr (-83% jmft BB) och på Ö&B kostade den 19 kr (85% besparing jmft BB)....men sen visar det sig att ibland är det erbjudande och då säljs samma deo för 14 kr (-89% jmft BB) och 53% jämfört med normalpris på identisk produkt. I ärlighetens namn har jag också nu när jag jobbar hemma gått över till att duscha varannan dag (om jag inte gör något tungt och blir svettig) och det sparar ytterligare 50%:-) 

Så hur gör jag då, springer jag runt från butik till butik och jämför priser på deo en gång i månaden när det är dags att köpa..nej självklart inte. Deo är en fysiskt liten produkt med lång hållbarhet så när de erbjuds för 14 kronor så köper jag hem cirka 20 stycken och behöver inte oroa mig för detta på ett år eller mer. Detta sparar både tid och pengar och kan upprepas för i stort sett alla förbrukningsvaror som har lång hållbarhet och inte är för bulkiga. Det är bara ett exempel på hur mycket pengar det finns att spara på tillsynes triviala och små saker men jag vill mena att du kan spara 50% eller mer på kort sagt alla varor genom ett annat tänk, jag återkommer med fler exempel. 

Vilka produkter skulle du vilja ha spartips på? Kommentera gärna!  

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)
Apr (9)

Taggar