Fantastiska Farbror Fri
Likes
303
Antal inlägg
1362
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed
28 mars 2017

"Ni bara låsas vara fattiga" 2 - den efterlängtade uppföljaren!

I förmiddags publicerade jag ett inlägg på bloggen som hette "Ni bara låtsas att vi är fattiga" vilket drog igång en liten debatt på twitter. Jag hade tänkt mig detta som ett skämtsamt inlägg då vi egentligen har det väldigt bra i familjen. Dessutom förstår jag mycket väl vad det är barnen uppfattar som "fattigt" och att detta egentligen har att göra med timing  än att vi har eller gör få saker. 

Jag borde dock ha förstått att detta skulle ta lite fart för det finns ingen som engagerar som barn, å kastar man dessutom in lite ovanliga livsval så brukar det dra igång lite. Därför tänkte jag skriva en liten uppföljare med några exempel på hur vi tänker. 

Till viss del så tvingas ju barnen att följa med på våra livsval men så är det ju i alla familjer, skulle vi inte vara överens och skilja oss så drabbar det barnen och skulle vi välja ett liv med karriär  skulle det också drabba dem men på ett annat vis. Vårt livsval eller andra livsval behöver inte vara negativa för barnen men de får lika fullt följa med på föräldrarnas resa vare sig de vill det eller inte...fram till det att de är vuxna. 

Det känns samtidigt som att vissa som läser bloggen och som inte har träffat oss ser framför sig att våra barn går klädda i lump, får äta uteslutande potatis och havregryn, får underhålla sig med en pinna och ett buntband och att vi bor i en håla i marken. Så är dock inte alls fallet:

Att älsta sonen uppfattar oss som "fattiga" kommer just nu troligen av att vi flyttat in i ett hus med lite äldre standrad. Eftersom vi inte vill renovera snabbt (och dyrt) så låter vi detta ta tid varför vårt hus som strukturellt är jättebra har lite gamla tapeter och små omoderna badrum. En annan grej är att vi inte åker utomlands om vi inte kan vara borta länge då vi tycker att det är svårt att försvara resor tvärs över jorden med mindre än att vi kan vara borta några månader (detta ur ekonomiskt, tidsmässigt och miljömässigt perspektiv) och eftersom vi flyttade förra året så är det nu 3 år sedan vi gjorde vår senaste resa vilket är längre än det brukar vara. Äldsta sonen som är 8 år har dock varit 1 år utomlands sedan han föddes så när vi reser så gör vi det ordentligt. 

I övrigt så har våra barn bra cyklar, TV-spel, studsmatta, fotbollar, vinterleksaker, skidor, skridskor med mera för att ha en givande fritid. Vi köper också varje år säsongskort i den lokala skidbacken så att vi kan göra något roligt på helgerna med hela familjen. Barnen har också varit på lekland, vattenland, cafe och restaurang med mera kanske inte lika ofta som viss andra barn men de är inte heller helt utan. Självklart finns det barn som har ännu mer grejer och som gör dyra saker varje helg men jag uppfattar inte att våra barn saknar något, snarare har dom det väldigt bra. De har allt de behöver materiellt och mer därtill snart två  fria föräldrar som har gott om tid för dem då de helt styr sina "arbetstider". 

Hur ser ni på detta med barn och konsumtion? Hur ser ni på att barnen "tvingas" leva med föräldrarnas livsval? 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (10)

Taggar