Aktieinkomster
Likes
793
Antal inlägg
1340
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
24 november 2015

Köper mer aktier i Fortum

Idag har jag gjort någonting ganska så vågat då jag nämligen har ökat på mitt innehav i energibolaget Fortum via min utdelningsportfölj. Bolaget har utvecklat sig lite knackigt både på börsen och som företag den senaste tiden. Självklart är det svårt om inte helt omöjligt att förutspå när en aktie kommer vända uppåt igen (om den vänder uppåt igen) men jag tycker ändå att Fortum känns attraktivt på dagens nivåer som också enligt mig är väldigt låga. 

Även om allt ifrån aktien till verksamheten och den ekonomiska biten helt klart har gått sämre den senaste tiden så gillar jag fortfarande Fortums verksamhet och de största faktorerna och aspekterna till att jag från början investerade i bolaget finns fortfarande kvar och det är det viktigaste för min del. Det jag gillar mest hos Fortum är deras spridda verksamhet både rent geografiskt och verksamhetsmässigt. Via den här investeringen exponerar jag min portfölj mot energimarknaden i bland annat Norden, Baltikum och Ryssland med mera och det även med en bra kombination gällande olika energikällor. Bolaget har nu efter ett par försäljningar även en väldigt stark kassa och de har själv sagt att dessa pengar ska gå till att anpassa sig till ”den nya” energimarknaden så att de kan behålla sin ledande position. Ett stort fokus ska även riktas mot marknaden för förnybar energi och det är just den här framtiden som jag i längden vill ta del av.

Nu i början av nästa år ska det även bli intressant att se vad Fortum bestämmer gällande den kommande utdelningen även om det bara är kortsiktiga faktorer. I längden räknar jag med att jag via min investering i Fortum kommer få ta del av den växande energimarknaden på flera håll och kanter och dessutom att jag kommer få både en bra kursutveckling för aktien och löpande utdelningar år efter år.

På grafen här nedanför ser ni hur Fortums aktie har utvecklat sig under de senaste 15 åren (ungefär). Utvecklingen ligger på + 156 % och om man kan få den utvecklingen under de kommande åren så ska man vara nöjd!

 

 

 

Nu vet ni varför jag valde att köpa på mig fler aktier i Fortum, vad tycker ni om bolaget?

 

David        

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar