Aktieinkomster
Likes
791
Antal inlägg
1332
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
21 mars 2016

Mina senaste inköp till utdelningsportföljen

På grund av att jag har varit på resande fot, både privat under lite semester samt inom jobbet den senaste tiden så har jag inte riktigt hunnit med att skriva om mina senaste aktieaffärer så det tänkte jag göra nu.

Jag har gjort en hel del ökningar i mina innehav i min utdelningsportfölj och det både i svenska och i amerikanska bolag.

Om vi börjar med mina ökningar på den amerikanska börsen så har jag under de senaste veckorna köpt på mig fler aktier i Realty Income, NRG Energy och Exxon. På den svenska fronten har jag ökat på mina innehav i Betsson, SAAB och Swedish Match.

Jag har så här långt i år tagit det ganska lugnt med att sätta mina likvida medel i rullning och det på grund av det rådande marknadsläget. Dock har jag redan sedan slutet av förra året tyckt att det finns mycket som ser väldigt billigt på börserna runt om i världen och därför väljer jag både nu och till viss del den senaste tiden att både avvakta en aning och köpa på mig en hel del aktier, om man nu kan göra det på en och samma gång?

Just nu och inför den närmsta tiden framöver håller jag på att kolla lite extra på McDonalds, Axfood och Altria Group. I dessa bolag känner jag att jag inte riktigt har hittat några jättebra köplägen och när de faktiskt har funnits om vi kollar tillbaka några extra månader i tiden så har jag tyvärr missat dem, även sådant händer ju ibland. Men det dyker alltid upp nya köplägen lite då och då och om det kommer ske i just dessa bolag får framtiden helt enkelt utvisa.

 

 

Har ni köpt på er något intressant under den senaste tiden och har ni några roliga bevakningslistor?

 

David 

18 december 2015

Veckans affärer från min sida, positionerar mig inför utdelningar

Nu när den här börsveckan snart är slut så tänkte jag visa vilka affärer jag har gjort på börsen den här veckan då jag inte har hunnit göra det förens nu. Totalt har jag genomfört två ökningar av innehaven i min utdelningsportfölj och det till största del för att positionera mig inför nästa års utdelningar.

Min första ökning var i ICA Gruppen och här vet jag att många ser en relativt hög risk på dagens ganska så höga nivåer. Jag däremot ser även en väldigt stor potential inom flera olika områden som t.ex. online samt utanför deras kärnverksamhet. Den potentialen tycker jag helt klart överträffar risken ur det långsiktiga perspektivet och därför känner jag mig trygg med den är ökningen. Framtiden får väl visa om jag bara är naiv eller om jag ser saker hos ICA Gruppen som inte så många andra ser och det ska bli väldigt intressant att få svar på den frågan.

Mitt andra köp och min andra ökning var i MTG och som jag sagt förut så tycker jag att man kan se att de börjar få ordentlig ordning på sin verksamhet samt att de har mycket nytt på gång, t.ex. inom e-sport. Även om jag såklart även här är på jakt efter utdelningen så är min främsta anledning till det här köpet just att jag vill komma åt potentialen inför framtiden för jag anser att den är väldigt underskattad av marknaden just nu samt att aktien är väldigt köpvärd.

 

ICA Gruppen och MTG blev det alltså för mig den här veckan, har det blivit några köp för er?

 

David 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (1)

Taggar