Aktieinkomster
Likes
786
Antal inlägg
1316
Följare
66
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Min utdelningsportfölj och den svenska börsen

Nu har vi då avverkat 11 av årets 12 månader och då passade jag på att jämföra min utdelningsportföljs utveckling jämfört med Stockholmsbörsens utveckling (OMXSPI) från månad till månad.

På diagrammet här nedanför kan ni se hur min utdelningsportfölj har utvecklat sig månad för månad i förhållande till den svenska börsens utveckling. De blå staplarna visar utvecklingen för min utdelningsportfölj och de röda utvecklingen för OMXSPI som för övrigt visar den totala utvecklingen för samtliga aktier på Stockholmsbörsen.

Jag själv tycker helt klart att min portfölj är starkare än börsen och det trots min portföljs utveckling var lägre än den svenska börsens under vissa månader. Men enligt mig är det viktigaste inte att portföljen alltid hänger med uppåt under börsens toppar (även om man såklart vill har en portfölj som går upp när börsen går upp) utan det viktigaste är att den inte faller lika mycket när börsen överlag drar iväg nedåt och här tycker jag faktiskt att min portfölj visar en ordentlig styrka.

Det här medför även att jag är väldigt nöjd med hur min portfölj ser ut och är uppbyggd och därför kommer jag fortsätta att rikta den större delen av mitt fokus mot att öka på mina nuvarande innehav framför att investera i helt nya.

Det jag dock känner att jag återigen måste göra under den närmsta tiden är att ta fram en ny plan på hur jag vill att min portföljfördelning ska se ut. Självklart har jag redan ganska så konkreta tankar om det ur det långsiktiga perspektivet men den senaste tidens ökningar av innehaven har rört runt lite i portföljen. När den planen är klar kommer jag att presentera den för er läsare här så att ni får ta del av hur jag tänker gällande olika sektorer och branschfördelning med mera.  

 

Ha nu en trevlig lunch!
David  

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (140)
Sep (8)

Taggar