Aktieinkomster
Likes
796
Antal inlägg
1346
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en investerare, entreprenör och företagare med ett stort intresse för investeringar och ekonomi. På min blogg här kommer ni att få följa min resa och min utveckling gällande just mina olika investeringar och mitt företagande. Skrivandet är en stor del av min vardag så ni kommer nästan kunna följa mig och mitt företag i realtid, varje dag.
Kontakt email

RSS

RSS feed
30 december 2015

Årets sista investering

Tidigare idag genomförde jag min sista investering för det här året och det var en ökning i mitt tidigare innehav, i det danska säkerhetsföretaget G4S. Jag tycker att dagens nivåer känns attraktiva på lång sikt och dessutom ville jag att bolaget skulle ha en lite större plats i min portfölj inför nästa år så därför blev det ett köp där.

Just säkerhetsbranschen har även fått en rejäl skjuts uppåt och den annars ganska så stadiga utvecklingen har tagit fart ordentligt nu under året. Flera olika händelser har fått världen att öka sitt säkerhetstänk och agerande markant och även om det är mycket hemskt som hänt så kan man inget annat än att säga att det har och kommer vara positivt för branschen. Jag tror att de kommande åren kommer vara den tid då säkerhet överlag förändras i våra samhällen och eftersom att jag alltid vill ta del av sådana här utvecklar från ett så tidigt stadie som möjligt så har jag därför genomfört nu en rejäl investering i G4S.

Utöver de goda framtidsutsikterna så har jag med stor sannolikhet redan nästa år men även framöver en direktavkastning på nästan 5 % att se fram emot och bara den kommer vara en stor bidragande faktor till min utdelningsportföljs utveckling.

Slutligen så känner jag nu faktiskt att jag är riktigt bra positionerad inför nästa års utdelningar och på den fronten kommer det att bli ett rekordår för mig återigen. Flödet av likvida medel som jag sedan kan investera vidare kommer vara riktigt bra för min del nästa år och det ser jag fram emot. Jag kommer med stor sannolikhet även att genomföra några ytterligare köp i början av nästa får att maximera utdelningarna ännu mer men det tar vi när det blir dags.

 

Hur har ni agerat nu i mellandagarna? Har ni varit lediga från börsen eller har ni också passat på att köpa på er någonting i sista sekund?  

 

 

David 

Taggar (blogg): 
19 november 2015

G4S flyttar in till min utdelningsportfölj

Idag har säkerhetsföretaget G4S tagit en plats i min utdelningsportfölj då jag nu gjort min första investering i bolaget. Jag har bevakat G4S under en ganska så lång tid och tyvärr så måste jag säga att det är den senaste tidens hemska händelser i bland annat Paris som har fått mig att agera just nu. Jag har analyserat säkerhetsbranschen ganska så ingående och löpande under flera år nu och jag har även ganska tidigt insett att vår värld hela tiden blir mer och mer osäker och att olika typer av säkerhetstjänster och säkerhetslösningar kommer att efterfrågas mer och mer. Det jag dock har insett nu är att saker och ting kan förändras och då även förvärras väldigt snabbt och i princip bara över en kväll och av den anledningen ville jag inte vänta längre med att öka min exponering mot säkerhetsbranschen och därför köpte jag idag på mig aktier i G4S.

Anledningen till att jag valde just G4S är för att de är världens största säkerhetsbolag och på så sätt kan även den här investeringen bidra med stabilitet till min utdelningsportfölj. Marknadspotentialen innebär även att den långsiktiga potentialen för G4S ser riktigt bra ut och eftersom att jag letar efter just en bra kombination av långsiktig stabilitet och potential så tycker jag att just G4S är ett klockrent case.

Rent bolagsmässigt så gillar jag även hur tillväxten för G4S ser ut nu för tiden, de växer både på de stora och stabila marknaderna men också på de så kallade tillväxtmarknaderna och det i ett ännu högre tempo och då pratar jag organisk tillväxt. De senaste siffrorna visade att ”stora och gamla” marknaderna växer med ungefär ett par procent i årstakt och att de lite nyare och mer snabbväxande marknaderna växer med hela 11 %.   

Sedan gällande aktien vars utveckling sedan börsnoteringen år 2004 ni kan se här nedanför så tycker jag att både dagens nivåer och att den långsiktiga potentialen ser riktigt bra och attraktiva ut. Med tanke på att marknaden kommer att växa och utvecklas mycket mer och i ett högre tempo framöver än vad den tidigare gjort så tror jag att aktien kommer kunna prestera bra mycket bättre under de kommande 10-15 åren än vad den gjort så här långt (aktien har stigit med cirka 70 % sedan börsnoteringen). Utöver den potentialen får man som aktieägare en direktavkastning på över 4 % och även dessa saker ligger i linje med mina kriterier då jag även vill kombinera både kursutveckling och utdelningar ur det långsiktiga perspektivet.

G4S uppfyller alltså alla mina kriterier både gällande själva bolaget och aktien och eftersom att jag vill öka min exponering mot säkerhetsbranschen så satsade jag hårt på den här investeringen och köpte på mig en hel del aktier. Så G4S tog en ganska så stor plats i min utdelningsportfölj redan från början.

 

David        

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (6)

Taggar