ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Koppartacka beställd!

Idag så använde jag mina sista slantar som var kvar på kontot (lön i morgon) till att beställa en koppartacka. Efter lite surfande på forumet http://www.adelmetallforum.se/ hittade jag ett tips om att http://coppercave.com/ hade ett stort urval av koppar och andra ädelmetaller + att priserna var humana. Dessutom skrev trådskaparen på forumet att om man inte köper varor för mer än 40 dollar så slipper man betala tull (alltså är det bäst om man köper mindre volymer åt gången men oftare...) Fraktkostnaden blir ju högre om man gör på detta sätt men som sagt så skall man på så vis slippa undan tullkostnader.

Jag har inga större förhoppningar på att koppartackan skall öka extremt i värde, det finns enorma mängder koppar kvar på jorden och det dröjer säkert länge innan efterfrågan blir större än utbudet. Jag köper denna tacka mestadels för att prova hur det fungerar att beställa varor ifrån USA. Förhoppningsvis slipper jag den beryktade tullen.

Inklusive frakt så fick jag betala ca 220 kronor för pjäsen. Igår kollade jag lite på Tradera och där säljs samma tackor för ca 500 kronor, dock kommer jag inte att göra om min lägenhet till en Importfirma och sälja massa tackor på nätet men det finns säkert en del folk som tjänar bra på att importera och sälja vidare till Svenskar som är villiga att betala så pass mycket för 1kg koppar.

Vad anser Ni om koppar som investering?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)