ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Nya investeringar kommer i Juli

Ja nu har det varit dåligt på investeringsfronten ett bra tag. Pengar ligger på kontot och eftersom McDonalds fortsätter att ticka uppåt har jag börjat fundera på att investera dessa pengar i ett annat företag istället. Många säger att det är bra att ha en stor "krigskassa" i portföljen OM en rejäl dipp kommer.

Det är säkert en bra idè men jag personligen har lite svårt för detta. Jag vill att pengarna ska vara "aktiva" och hela tiden jobba för mig. Varför ska dom ligga och lata sig i solen med paraplydrinkar hela dagarna när det är jag som har skapat dom? Nej in på börsen igen och ge mig avkastning, både i form av värdeökning på aktierna och utdelningar.

Med detta i åtanke så har jag bestämt mig för att på ett eller annat sätt stoppa in lite mer pengar på börsen igen under Juli månad, givetvis endast om bra köpkandidater hittas. Mitt lilla tradingförsök i Tesla kommer även att fortsätta under sommaren om tillfälle ges. Det finns ett certifikat på Avanza som tillåter avkastning i negativ riktining (med 2X hävstång) dvs man tjänar på nedgång, det KAN bli så att jag vågar prova mig på detta certifikat om Teslas Model 3 blir en flopp/förseningar i produktionen uppkommer.

 

Nästa fredag vankas det halvårsavstämning i portföljen. Då kommer jag redovisa den totala avkastningen sedan nyår och lite annat smått och gott!

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Utdelningsseglaren (ej registrerad)
Hej!
 
Har nu lagt till den här bloggen på listan över svenska ekonomibloggar.
 
 
Hälsar Seglarn
 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)