ekonomisk trygghet
Likes
211
Antal inlägg
355
Följare
53
Medaljer
0
Om användaren
Jag är en helt vanlig kille i 30-årsåldern som har en förkärlek till utdelningsinvestering. Köper gärna aktier på den Amerikanska marknaden med betoning på KÖPER. Försäljningar sker sällan och då endast om bolagen visar minskad vinst eller kapad utdelning under en längre period.
Kontakt email

RSS

RSS feed
7 november 2015

Swing trading, val av plattform

Har de senaste dagarna lyssnat på lite youtubeklipp på väg till jobbet som handlar om Swing trading. Det är väldigt intressant och jag börjar faktiskt bli sugen på att använda riktiga pengar (dock i väldigt liten skala) när mina första trades skall genomföras.

Tidigare när min test av daytrading genomfördes använde jag endast fiktiva pengar, fördelarna är många men den stora nackdelen är att det helt enkelt inte är på riktigt och man reagerar inte på samma sätt som vid skarpt läge. 

Att välja plattform inför swingtradingen blir inte lätt, jag oroar mig lite för s k "Gap" som kan förekomma vid börsöppningar, vad händer t ex om man handlar via avanza (certifikat med X5 hävstång) och Omxs30 öppnar med ett gap, slås produkten ut av ens satta stopploss då eller hur fungerar det?

 

Kan verkligen rekommendera denna youtubevideo som går igenom grunderna med swingtrading på ett pedagogiskt sätt:

 

Jag har sett att skaparen har kommit ut med mer nyinspelade klipp men detta klippet känns dock fortfarande aktuellt. Är det någon av Er läsare som har erfarenhet av Squeeze Indikatorn?

Näe nu ska jag dra iväg till jobbet och dra in lite cash på det gamla hederliga sättet, nästa vecka blir det förhoppningsvis en Swingtrade i skarpt läge!

 

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
29 oktober 2015

Lite tankar och reflektioner efter en månads daytrading

Denna veckan har jag ingen möjlighet att köra någon daytrading, det blir en vilovecka från börsen och ibland kan faktiskt det vara skönt =)

Jag har nu testat på daytrading några gånger i veckan under ca en Månad. Än så länge tycker jag att det är kul men det ÄR svårt att kombinera med ett heltidsjobb. Man vill ju gärna trada vi börsernas öppning och stängning men tyvär finns inte den möjligheten.

Ett alternativ till att komma runt detta problem är att istället handla på lite längre sikt dvs swingtrada. Man använder fortfarande teknisk analys men slipper sitta klistrad vid skärmen när en order är lagd. 

Många anser daytrading är mer riskabelt än swingtrading, men det känns som att sannolikheten att något oväntat ska hända är större när man swingtradar, eller har jag fel?

Exempelvis är det större sannolik att man ligger inne i en swingtradingposition när t ex sydkorea bestämmer sig för att släppa en kärnvapenbomb mitt i natten än att man ligger inne i marknaden med en daytradingposition.

Hur tänker Ni som swingtradar där, är det bara till att förlita sig på stop-lossen?

 

Aktiviteten på bloggen kommer antagligen vara ganska låg denna veckan, men jag återkommer med nya krafter nästa!

 

På återseende!

Mvh

Ekonomisk Trygghet

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2017 (50)